U hrvatskoj vlada nestashica autobusa jer se ne zhele vratiti kada jednom p

0
Rate this post

Ako liječnik shvati da je najbolje da pacijent ne bude u potpunosti otpušten iz bolnice, ali umjesto da mu se kućna njega indicira da nastavi liječenje u stražnjoj bolnici, dovoljno je da opravda takav izbor i on će također je moguće to zahtijevati od Operatera.

Osoba koja je bolesna ne može potpisati punomoć jer ima ozbiljan neurološki problem, što učiniti?

Postoje neki izlazi, poput traženja od suca da imenuje osobu za posebnog kustosa bolesnika kako bi se omogućio proces tužbe. Ovo je jednostavno i vaš odvjetnik to može učiniti.

Ako sudac ne prihvati i ako niti jedan rođak ili poznanik nema punomoć javnom ispravom (onu sačinjenu u javnom bilježniku) kojom odvjetnika ovlašćuje da se brine o interesima pacijenta, tada će možda biti potrebno dobiti Curatelu.

Što je Curatella?

Kustosništvo je ovlaštenje koje Sud daje nekome u obitelji da se brine o interesima oboljele osobe. Naravno, to sve čini malo birokratskim, ali može biti i vrlo brzo, jer će odvjetnik morati podnijeti tužbu za dobivanje “privremenog skrbništva” i sudskog ovlaštenja kako bi bolesnu osobu mogao netko zastupati i angažirati odvjetnika.i potpisati punomoć.

  1. Za dobivanje privremenog skrbništva odvjetniku je potreban liječnički nalaz koji jednostavno objašnjava zdravstveno stanje pacijenta i, ako je moguće, kaže da “nije sposoban obavljati radnje građanskog života”, odnosno da se pacijent ne može brinuti. vlastitih interesa.
  2. Uvijek razgovarajte s odvjetnikom koji je specijaliziran za zdravstveno osiguranje, koji će vas moći uputiti da brzo poduzmete potrebne mjere.

Koji zdravstveni plan bi trebao osigurati kućnu njegu?

Svi, bez iznimke. Zaboravite naziv operatera. Za zakon je bitno da postoji tehnička indikacija od liječnika i da pacijent ima ugovor o bolničkom pokriću, kako smo objasnili, jer kućna njega nije ništa drugo nego hospitalizacija po kućnom režimu.

Nije važno je li vaš zdravstveni plan Bradesco, Sul América, Unimed, Unimed Fesp, Unimed Seguros, Central Nacional, Cassi, Cabesp, Santa Casa, Assim, Kipp Saúde, QSaúde, Alice, Notredame, Intermédica, Allianz, Porto Seguro, Amil, APS, Marítima Sompo, São Cristóvão, Prevent Senior, Hap Vida ili bilo koji drugi zdravstveni plan, budući da su svi obvezni pokriti kućnu njegu.

Koji zdravstveni plan bi trebao osigurati kućnu njeguTreba li dugo vremena za tužbu da se zdravstveni plan za pružanje kućne skrbi?

Nije nužno. Može potrajati nekoliko dana. U slučaju nužde, pacijent ne treba čekati završetak parnice da bi ostvario ovo pravo, jer je moguće podnijeti tužbu i dobiti INLIMINARNO rješenje, tehnički nazvano JAMSTVO HITNOSTI, kako bi Operater zdravstvenog plana osigurao kućna njega.

Odluka o zabrani može se donijeti u roku od 48 sati, ponekad može potrajati i malo dulje u gradovima udaljenim od glavnih gradova, npr. između 05 i 07 dana, ali analiza je uvijek brza. Zabrana ne završava proces, ali omogućuje pacijentu da započne liječenje.

Ako želite saznati više o tome što je zabrana i što se događa nakon analize zabrane, pogledajte video u nastavku:

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime