U slavoniji pochinje interkolinje najvei sajam svinja i alkohola

0
Rate this post

Koji je pristup korisnika SUS-u?

Pristup korisnika SUS-u nalazi se u Osnovnoj zdravstvenoj jedinici (UBS), popularno poznatoj kao Zdravstvena postaja. UBS je odgovoran za upravljanje općinom, odnosno svakom brazilskom gradskom vijećnicom. Kako bi se olakšao pristup korisnicima, općina mapira područje djelovanja svakog UBS-a po četvrti ili regiji. Stoga građani trebaju potražiti jedinicu najbližu svom domu, s dokumentima i dokazom o prebivalištu (račun za vodu, struju ili telefon).

Kako se događa prijem korisnika SUS-a u UBS?

Prilikom prvog odlaska u UBS, korisnik će izraditi SUS karticu te će dobiti broj i/ili boju koja će identificirati čiji će tim Obiteljske zdravstvene strategije (ESF) biti dio. ESF redovito prati zdravstveno stanje korisnika, kao poveznica za informacije između stanovništva i zdravstvenih djelatnika Jedinice. Upravo kroz prikupljanje informacija od timova FHS-a moguće je regionalno i personalizirano razmišljati o javnozdravstvenim akcijama.

Što je SUS kartica?

SUS kartica ili Nacionalna zdravstvena iskaznica besplatan je dokument koji prikuplja podatke o tome kada i gdje je korisnik liječen u cijeloj javnozdravstvenoj mreži. Ako još nemate karticu, nabavite je u bilo kojoj osnovnoj zdravstvenoj jedinici (UBS, također poznatoj kao Health Post).

  1. Putem kartice zdravstveni timovi mogu imati pristup povijesti skrbi korisnika u SUS-u.
  2. Nadalje, korisnik može pristupiti Portalu zdravlja građana kako bi imao pristup svojoj povijesti evidencije zdravstvenih radnji i usluga u SUS-u.
  3. Uz to, SUS Card se besplatno izrađuje u bolnicama ili mjestima koje odredi općinski zavod za zdravstvo, uz predočenje RG, CPF, rodnog ili vjenčanog lista.
  4. Korištenje kartice olakšava zakazivanje termina i pregleda te jamči pristup besplatnim lijekovima.

Koje su to zdravstvene usluge koje ću pronaći u UBS-u?

U UBS-u će korisnik SUS-a od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati dobiti osnovnu i besplatnu njegu u pedijatriji, ginekologiji, općoj praksi, sestrinstvu i stomatologiji. Glavne usluge koje nudi UBS su liječničke konzultacije, inhalacije, injekcije, obloge, cjepiva, prikupljanje laboratorijskih pretraga, liječenje zuba, upućivanje na druge kliničke specijalnosti i nabavka osnovnih lijekova.

Osnovne zdravstvene jedinice (UBS) dio su Nacionalne politike hitnosti i hitne pomoći, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravstva 2003. godine, strukturirajući i organizirajući mrežu hitne i hitne pomoći u zemlji, kako bi se integrirala hitna skrb.

Koje su to zdravstvene usluge koje ću pronaći u UBS-uŠto je UPA?

Jedinica hitne pomoći (UPA) su strukture srednje složenosti između osnovnih zdravstvenih jedinica (UBS) i bolničkih vrata hitne pomoći, gdje zajedno s njima čine organiziranu mrežu Hitne pomoći. To pomaže smanjiti redove u bolničkim hitnim sobama.

UPA nudi pojednostavljenu strukturu, s rendgenskim snimkama, elektrokardiografijom, pedijatrijom, laboratorijom za preglede i krevetima za promatranje. Na lokacijama koje imaju UPA, 97% slučajeva rješava se u samoj jedinici.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime