Ulichna rasvjeta trazhi beneficirani radni stazh zbog sve duljeg radnog vre

0
Rate this post

Imam kod kuće osobu koja je bolesna, ali jedva da radi. Mogu li zahtijevati kućnu njegu iz zdravstvenog plana?

Ovisi. Možda nije tako jednostavno ako pacijentu treba samo netko tko će mu dati lijek i brinuti se za čišćenje i uobičajeno oralno hranjenje. To je zato što se medicinska njega ne smije miješati s onom običnog suputnika koji bolesniku pravi društvo, bez ikakvih složenijih poslova.

Kućna njega uključuje složenije poslove njege kao što je liječenje dekubitusa, davanje složenijih lijekova, davanje injekcija, rukovanje sondom, među mnogim drugim složenijim zadacima.

Mogu li reći da će pacijentu s nazogastričnom sondom uvijek trebati kućna njega?

Da. Mnogo je primjera pacijenata kojima je potrebna kućna njega, a među ovim bezbrojnim primjerima su pacijenti koji koriste gastrostomiju (GTT), nazografsku cijev itd.

Bolesnici s proležaninama ili oni koji zahtijevaju složeniju njegu trebali bi imati stručnu pomoć medicinske sestre ili njegovatelja, jer nije uloga njegovatelja obavljati previjanje i manipulirati sondom, ili npr. aspiraciju. Ovo je tehnički posao, koji zahtijeva vještinu i znanje, a ne može biti uloga njegovatelja.

Već plaćam medicinske sestre, kupila sam enteralno hranjenje, iznajmila opremu i tako dalje. Mogu li zahtijevati nadoknadu troškova koje sam imao u istoj tužbi za dobivanje kućne skrbi kroz zdravstveni plan?

Da, ako je zdravstveni plan odbio ovo pravo, da. Odvojite sve dosadašnje račune o troškovima.

U istoj tužbi kojom se traži od Suda da utvrdi da Operater pruža kućnu njegu, moći će se tražiti svi troškovi koje ste snosili otkako je Operater zatražio i odbio Kućnu njegu, uključujući i troškove enteralnog hranjenja. , sve se može zahtijevati od operatera .Bojim se zahtijevati kućnu njegu od Operatera i izgubiti svoj zdravstveni plan.

  • Može li se to dogoditi?
  • Ne, ovo nema smisla. Nitko ne može otkazati zdravstveni plan pacijentu koji je podnio tužbu. Ovo ne postoji.

Zdravstveni plan može se otkazati samo u slučaju prijevare ili neispunjenja obveza. Ako nema prijevare i nema kašnjenja dulja od 60 dana, Operater i nijedan drugi zdravstveni plan ne mogu otkazati ugovor.

Može li se mjesečni zdravstveni plan povećati jer je netko tužio operatera da ima kućnu njegu?

Ne, ni to nema smisla. Zdravstveni planovi podliježu ograničenoj godišnjoj prilagodbi od strane Nacionalne agencije za dopunsko zdravstvo (ANS), te je stoga maksimalno prilagođavanje jednako definirano za sve one koji imaju individualni ili obiteljski plan.

Jedinstveni zdravstveni sustav (SUS) je postignuće brazilskog naroda, zajamčeno saveznim ustavom iz 1988., u članku 196., kroz zakon br. 8.080/1990. SUS je jedini javni zdravstveni sustav na svijetu koji opslužuje više od 190 milijuna ljudi, od kojih 80% isključivo o njemu ovisi za bilo kakvu zdravstvenu skrb.

Može li se mjesečni zdravstveni plan povećati jer je netko tužio operatera da ima kućnu njeguSUS se financira porezima građana – odnosno vlastitim sredstvima sindikata, država i općina te iz drugih dopunskih izvora financiranja, što je sve uredno uključeno u proračun za socijalno osiguranje.

  • SUS je nastao pritiskom društvenih pokreta koji su shvatili da je zdravlje pravo za sve, budući da je prije saveznog ustava iz 1988. javno zdravstvo bilo povezano sa socijalnom zaštitom i filantropijom. Kliknite ovdje i pogledajte infografiku o povijesti brazilskog javnog zdravstva do konsolidacije SUS-a kakvog danas poznajemo.
  • Kako pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti ne bi bio ograničen na privatni model ili komplementarno zdravstvo (Zdravstveni planovi), stvoren je SUS čiji je sustav u stalnom procesu izgradnje i jačanja. Stoga, kad god građanin ima pritužbu, kritiku ili pritužbu, važno je potražiti pučkog pravobranitelja SUS-a.
ZDRAVLJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime