Vatrogasci u paketima hrane pronashli poruku napadamo u zoru napoleon

0
Rate this post

To je multidisciplinarna djelatnost koja regulira i kontrolira proizvodnju, proizvodnju, transport, skladištenje, distribuciju i komercijalizaciju proizvoda te pružanje usluga od interesa za javno zdravstvo. Pravni instrumenti, kao što su obavijesti i novčane kazne, koriste se za kažnjavanje i suzbijanje praksi koje ugrožavaju zdravlje građana.

U Brazilu, Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (Anvisa) odgovorna je za kreiranje pravila i propisa i pružanje podrške za sve aktivnosti na tom području u zemlji. Anvisa je također odgovorna za provođenje aktivnosti sanitarne kontrole i inspekcije u lukama, zračnim lukama i granicama.

Model upravljanja Jedinstvenim zdravstvenim sustavom (SUS) je decentraliziran.

Drugim riječima, savezna vlada (Unija), države i općine dijele odgovornost na integriran način, jamčeći besplatnu zdravstvenu zaštitu svakom građaninu kroz partnerstvo između triju sila. U mjestima gdje nedostaje javnih usluga, SUS angažira usluge bolnica ili privatnih laboratorija kako ljudima ne bi nedostajala pomoć.

  1. Na taj su način i ova mjesta integrirana u mrežu SUS-a, moraju slijediti njezina načela i smjernice.
  2. Važno je naglasiti da općina, država i savezna vlada imaju svoje odgovornosti za upravljanje brazilskim javnim zdravstvom.
  3. Postoci financijskih ulaganja svakog od njih trenutno su definirani Dopunskim zakonom br. 141 od 13. siječnja 2012., koji je rezultat predsjedničke sankcije Ustavnog amandmana 29.

Prema ovom zakonu, općine i federalni distrikt moraju godišnje primjenjivati ​​najmanje 15% poreza na javnozdravstvene akcije i usluge, a države su odgovorne za 12%. U slučaju Unije, primijenjeni iznos mora odgovarati iznosu koji je obvezan u prethodnoj financijskoj godini, plus postotak koji se odnosi na varijaciju bruto domaćeg proizvoda (BDP) u godini koja prethodi onoj iz Zakona o godišnjem proračunu.

Društveno sudjelovanje

Društvena kontrola je sudjelovanje građana u javnom upravljanju, inspekciji, praćenju i kontroli postupanja Javne vlasti. To je važan mehanizam za jačanje građanstva za konsolidaciju javnih politika koje uključuju Jedinstveni zdravstveni sustav (SUS).

Savezni ustav iz 1988. godine, kroz Zakon o organskom zdravstvu (Zakon br. 8142/90), stvorio je novi institucionalni okvir obilježen dvjema važnim inovacijama: decentralizacijom, koja je, osim vrednovanja, predložila prijenos odluka na države, općine i Uniju. društveno sudjelovanje u procesu donošenja odluka o javnozdravstvenim politikama putem vijeća.

Da biste saznali više o tome kako građani mogu sudjelovati u zdravstvenim vijećima, kliknite ovdje.

Ombudsman za zdravlje Minas Geraisa kanal je putem kojeg građani formaliziraju bilo koju vrstu manifestacije o Jedinstvenom zdravstvenom sustavu (SUS). Putem pučkog pravobranitelja građani mogu zatražiti uslugu; može osuditi kvalitetu pružene skrbi; može prijaviti, na primjer, neprikladne naknade za zdravstvene usluge koje se pružaju u SUS-u; pa čak i dati prijedlog.

Da biste saznali više o tome kako građani mogu sudjelovati u zdravstvenim vijećima, kliknite ovdje.Ombudsman je jedan od šest specijaliziranih ombudsmana koji čine Općeg ombudsmana države Minas Gerais (OGE), odgovornog za provođenje inspekcija javnih tijela ili subjekata, kada postoje dokazi o nezakonitosti ili nepravilnosti u pružanju usluga.

  • Za kontaktiranje glavnog pučkog pravobranitelja SUS-a kliknite ovdje.
  • Za kontaktiranje ombudsmana za zdravlje države Minas Gerais, kliknite ovdje.
  • Kliknite ovdje za pristup odjeljku Kontaktirajte nas u Ministarstvu zdravlja Minas Gerais State Health Department (SES-MG).

Osnovna zdravstvena jedinica (UBS) odgovorna je za rutinsku njegu, kao što su konzultacije s liječnikom opće prakse, tretmani, cijepljenje, prenatalna njega, stomatološka njega i praćenje hipertenzivnih i dijabetičara. To je korisnikov pristupnik Ujedinjenog zdravstvenog sustava (SUS).

UBS je podijeljen na sljedeći način:

  • UBS I ima barem jedan tim za obiteljsko zdravlje.
  • UBS II ima najmanje dva tima za obiteljsko zdravlje.
  • UBS III ima najmanje tri tima primarne zdravstvene zaštite.
  • UBS IV ima najmanje četiri tima primarne zdravstvene zaštite.

Jedinica hitne pomoći (UPA) odgovorna je za hitnu i hitnu pomoć, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Na ovom mjestu se liječe slučajevi poput posjekotina, prijeloma, trauma, srčanih udara i izlijevanja. UPA je podijeljena na sljedeći način:

  • UPA Veličina I: ima 5 do 8 promatračnica. Mogućnost opsluživanja do 150 pacijenata dnevno. Stanovništvo u slivnom području od 50 tisuća do 100 tisuća stanovnika.
  • UPA Veličina II: 9 do 12 postelja za promatranje. Mogućnost opsluživanja do 300 pacijenata dnevno. Stanovništvo u slivnom području od 100 tisuća do 200 tisuća stanovnika.
  • UPA Veličina III: 13 do 20 promatračkih kreveta. Mogućnost opsluživanja do 450 pacijenata dnevno. Stanovništvo u slivnom području od 200 tisuća do 300 tisuća stanovnika.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime