Veliki napredak u kashtelima primitivno pleme po prvi put uspjelo zapaliti

0
Rate this post

Bolnice su mjesta gdje korisnici SUS-a nalaze njegu u specijaliziranim medicinskim klinikama, uz bilo kakvo liječenje ili pomoć srednje ili visoke složenosti. Prema tome, bolnice se mogu klasificirati u nekoliko aspekata:

 Veličina bolnice

Mala: To je bolnica koja ima normalan ili operativni kapacitet do 50 kreveta.
Srednja: To je bolnica koja ima normalan ili operativni kapacitet od 51 do 150 kreveta.
Velika: To je bolnica koja ima normalan ili operativni kapacitet od 151 do 500 kreveta.
Više od 500 kreveta smatraju se bolnicama s dodatnim kapacitetom.

Profil njege ustanova: bolnica osnovnih klinika, opća bolnica, specijalizirana bolnica, hitna bolnica, sveučilišna i nastavno-istraživačka bolnica.

Stupanj složenosti djelatnosti koje pruža bolnička jedinica: Osnovna ili primarna, sekundarna, tercijarna ili kvartarna bolnica u svakoj ustanovi (primarna zdravstvena zaštita, srednje složenost ili visoka složenost).

Primarnu skrb čine osnovne zdravstvene jedinice (UBS), zdravstveni agenti u zajednici (ACS), tim za zdravlje obitelji (ESF) i centar za potporu obiteljskom zdravlju (NASF), dok je srednja razina skrbi zadužena za SAMU 192 (mobilna hitna skrb Služba), jedinica hitne pomoći (UPA), te njege srednje i visoke složenosti koja se pruža u bolnicama.

Sekundarna skrb formirana je od specijaliziranih službi na izvanbolničkoj i bolničkoj razini, sa srednjom tehnološkom gustoćom između primarne i tercijarne skrbi, povijesno tumačene kao postupci srednje složenosti. Ova razina obuhvaća specijalizirane medicinske usluge, dijagnostičku i terapijsku podršku te hitnu i hitnu pomoć.

Tercijarna skrb ili visoka složenost označava skup visokospecijaliziranih terapija i postupaka

Također organizira zahvate koji uključuju visoku tehnologiju i/ili visoke troškove, kao što su onkologija, kardiologija, oftalmologija, transplantacije, visokorizični porod, trauma-ortopedija, neurokirurgija, dijaliza (za bolesnike s kroničnom bubrežnom bolešću), otologija (za liječenje u slušnom aparatu).

Također uključuje pomoć u rekonstruktivnoj kirurgiji (za sakaćenje, traume ili teške opekline), barijatrijskoj kirurgiji (za slučajeve morbidne pretilosti), reproduktivnoj kirurgiji, potpomognutoj oplodnji, kliničkoj genetici, nutricionističkoj terapiji, progresivnoj mišićnoj distrofiji, osteogenesis imperfecta (genetska bolest koja uzrokuje krhkost kostiju) i cistična fibroza (genetska bolest koja zahvaća različite organe u tijelu uzrokujući progresivne nedostatke).

Tercijarna skrb ili visoka složenost označava skup visokospecijaliziranih terapija i postupakaMeđu vrlo složenim ambulantnim zahvatima su kemoterapija, radioterapija, hemoterapija, magnetska rezonancija i nuklearna medicina, uz pružanje iznimnih lijekova, kao što su koštane proteze, elektrostimulatori srca, srčani stentovi itd.

Na državnoj razini pomoći, prevencije i promocije zdravlja, državni tajnik za zdravstvo Minas Geraisa (SES-MG) odgovoran je za koordinaciju i planiranje Jedinstvenog zdravstvenog sustava (SUS) u Minasu, poštujući savezne standarde i djelujući u prijenosu resursa i strategija za jačanje javnog zdravstva u 853 općine u Minas Geraisu.

  1. U usvojenom modelu decentralizacije SUS-a, savezna vlada je glavni financijer javnozdravstvene mreže.
  2. Stoga je na Ministarstvu zdravlja da definira nacionalne strategije za jačanje javnog zdravstva u cijelom Brazilu.
  3. S obzirom na ovu situaciju, općina ima vrlo važnu ulogu u javnozdravstvenim politikama stanovništva
  4. Od Zdravstvenog pakta iz 2006., općinski upravitelj potpisuje uvjet obvezivanja da će u potpunosti preuzeti aktivnosti i usluge na svom području.
  5. U nastavku provjerite poveznicu glavnih tijela odgovornih za SUS u Minas Geraisu:
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime