Zbog krize u Ukrajini Josipović naredio hitnu promjenu ulja i reglažu BOSCH pumpi na oba vojna MIG-a

0

Sadržaj

Rate this post

Iako je promjena pumpe postavljena na samo 5 milijuna kilometara, Josipović ne želi riskirati da dizelski motor zakaže na niskim temperaturama.

  • UDIO
  • Pošaljite emailom
  • MIG UKRAJINSKI RAT JOSIPOVIĆ
  • Mig

Okolnost u Ukrajini je napeta. Vladimir Putin je u subotu zatražio od gornjeg doma parlamenta da odobri slanje vojske u ukrajinsku krimsku regiju, a parlament je prihvatio njegov zahtjev. NATO je na nogama, a američki predsjednik Barack Obama trenutno priprema vojnu akciju na Krimu.

Kako bi zaštitio taktičke interese Hrvatske na Krimu, šef države Ivo Josipović naredio je hitnu modifikaciju nafte na oba MIG-a Hrvatskih letećih snaga. Tom prilikom su ga mehaničari upozorili da BOSCH pumpe na starim dizel motorima koji pokreću naše MIG-ove čekaju preinaku.

Tu je i nastao problem, Ministarstvo zaštite je u proračunu imalo sredstva za zamjenu ulja i za 2 uljna filtera, a eventualna izmjena BOSCH crpki planirana je tek u sljedećoj godini. Ministarstvo zaštite imalo je sredstava za izdvajanje prilagodbe ulja kao i za dva uljna filtera, a moguća izmjena Bosch crpki bila je predviđena tek u proračunu za iduću godinu.

Slijedom toga, šef države je kasno sinoć sazvao Vijeće za nacionalnu sigurnost i upozorio ih na problem BOSCH pumpi u zrakoplovima koje jamče neovisnost Hrvatske, ali i teritorijalnu stabilnost. Svi su se složili da se prilagodba BOSCH pumpi odnosi na nacionalni interes za Republiku Hrvatsku, pa su pozvali propovjednika Linića da im dostavi dodatnih 1.500,00 kuna za prilagodbu i također 500,00 kuna za umjetničko djelo, kako bi hrvatske vojne snage bile u puna brzina.

Linić se prvo protivio, ali je nakon toga pristao smanjiti plaće za pedijatrijske bolnice, a novac također preusmjeriti MORH-u.

Vijeće je također odlučilo da će, potpuno iz sigurnosnih razloga, sigurno poslati MIG-ove u Ukrajinu vlakom kako bi se klonio pogoršanja koja bi mogla nastati ako se zrakoplovi sudare iznad Mađarske. Vlak će isprazniti MIG-ove u Kijevu, odakle će se sigurno ukloniti, a ako se sruše zbog mehaničkog kvara, to sigurno nitko neće moći potvrditi, svatko će sigurno pretpostaviti da je oboren neprijateljskom vatrom – završilo je Vijeće.

piše: Zdravko Lucić

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime