Karamarko smiruje strasti: Nije bilo govora mržnje na utakmici u Osijeku, to je bila satira

0

Sadržaj

Rate this post

Oni ne razumiju satiru. Povici “Za dom spremni” ironičan su vapaj jednog naroda, jedne države i jednog lidera za slobodom govora, ravnopravnosti i tolerancijom – rekao je Karamarko.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • KARAMARKO SATIRA
  • karamarko

Nakon što je HHO jučer u Osijeku najoštrije osudio fašističke povike na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Izraela, o nemilom događaju progovorio je i aktualni potpredsjednik Izvršne Vlade RH Tomislav Karamarko.

Karamarko je pokušao smiriti medijsku buru koja se digla oko kontroverznog govora mržnje proglasivši ga satiričnim nastupom.

– Bez mržnje, dragi prijatelji. Bez fašizma, antisemitizma ili ustaških vapaja. Povici “Za dom spremni” ironični su vapaj jednog naroda, jedne države i jednog lidera za slobodom govora, ravnopravnosti i tolerancijom, koje nam tako žudno oduzimaju neki zagovornici stranačkog jednoumlja. Ne razumiju satiru, najcjenjeniji oblik umjetnosti današnjice. Proglašavaju to mržnjom i netrpeljivošću, a svi znamo da je poklič “Ajde, ajde, ustaše” upotrijebio Nikola Šubić Zrinski na utakmici Hrvatska – Izrael u finalu curling kupa u Zemunu 1560., a kasnije uglazbio Ivana Plemenitija Zajca u istoimenoj operi Karamarko ispred kamere.

Karamarko je najavio da neće odustati od daljnje borbe za slobodu govora ukidanjem svih medija koji se protive temeljnim vrijednostima ovog društva.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime