Neviđen incident: Pijani navijači Srbi i Hrvati umjesto da se potuku zajedno slavili do jutra

0

Sadržaj

Rate this post

Najstrašniji slučaj koji bi navijači mogli ponuditi nogometnom odijelu dogodio se u odijelu 1. ŽNL između nogometnih klubova Mladost i Negoslavci.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • NOGOMET SRBIJA HRVATSKA
  • Obožavatelji 2

Na utakmici bez jedinstvenog nogometnog značaja okupilo se stotinjak navijača, dijelom sa srpske, a dijelom i s hrvatske strane. Probleme su pokrenuli brojni vidno alkoholizirani pratitelji koji su počeli pjevati pjesme “Večeras je naša zabava” kao i “Večeras nećemo biti doma”.

Suprotna strana je na opravdanja odgovorila povicima “Mi smo pijane budale”. 10 minuta prije kraja videoigre, ogromna se većina pratitelja prijavila uz skandiranje, kao i počela hvaliti za svaku aktivnost koja je koristila područje, bez obzira o kojoj se skupini radilo, te naglašavajući sport, što je gotovo izazvalo odgovor policajci koji su napravili razornu pogrešku a da nisu uskočili. Melodija i navijanje počeli su uvelike ometati odijelo da je tek trenutni istek vremena zaštitio od suca od ometanja utakmice.

– Najveću pojavu posvetili su navijači koji su, pijani, umjesto da utakmicu završe zajedničkim napadima, ali i masovnim tučnjavama, navijači ostali da pjevaju i da se međusobno komemoriraju. To je ispoštovano rukovanjem i razmjenom brojeva pametnih telefona, a ubrzo i masovnim slavljem u kojem je aktivno sudjelovao niz domaćih i stranih igrača – tvrde svjedoci.

Oba kluba napominju da je osiguranje trebalo biti puno kvalitetnije i bezbrojnije da bi se nešto spriječilo. Zabrinutost se također javlja oko toga gdje je policija bila i što je radila.

– Nakon brojnih sati provoda, brojni mamurluci slavili su do ranih jutarnjih sati, no nestalo je i pijanaca. Naša dva kluba odigrala su se nekoliko puta, ali takva pojava zapravo nikada do sada nije snimljena – izjavio je sudionik uprave, ali i gradonačelnik Negoslavaca Dušan Jeckov.

Vlasti su uzele izjave od više od 40 osoba nakon što je tužba obustavljena. Tužba će svakako biti potpisana u skladu s pravilima natjecanja, a kaznu će svakako odrediti disciplinski sudac organizacije. Kako se navodi u priopćenju, kazna će biti teška za oba kluba. HNS je zapravo već poslao dodatno izaslanstvo usmjereno na otkrivanje svih istina i prekršitelja koji su bili odgovorni za nastalu situaciju i izbjegavanje da se takve stvari ponovno događaju i da naruše ugled hrvatskog sporta.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime