“Narodni heroj Ljiljan Vidić” toliko je opasan film da se u kinu ukazala Gospa i potjerala vjernike

0

Sadržaj

Rate this post

Majka Božja rekla je ciljnom tržištu da prestane vidjeti i financirati kapitalno-komunističku propagandu, inače će ih sve milosrdno poslati u pakao.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • FILMSKA KOMEDIJA LAZIĆ VITEZ PARTIZANI NDH
  • gospođo

Ukinima otkriva novi film poznate trijade Vitez-Lazić-Sotona, koja zbog izdajničke osobnosti hrvatskog naroda ruši sve dokumente o gledanosti. Scenaristi su film nazvali ‘prvim djelomično smiješnim', što samo ukazuje na njihovo elementarno nepoznavanje domaće kinematografije, jer je naslov dobio “Četiri reda”, što i danas nasmijava sve ljubitelje inovativne sofisticirane duhovitosti Injuryja do suza.

“Narodni heroj Ljiljan Vidić” duhovit je, koliko su hrvatski filmski kritičari nepristrani, tako nikako. Vitez-Lazićevska žgadija dio je ‘nove' djelatnosti koja ima za cilj odustati od uhodanih tečajeva rezidencijalnog kina. Ne samo da komedija nije gradska dramatizacija, već film ne skriva činjenicu da je glavni lik namjerno maloumna osoba, niti rješava njegove psihičke probleme poput literarne ekipe razredne škole koja se nije uspjela pozicionirati na Lidranu. Štoviše, film to u potpunosti prihvaća, omalovažavajući tako sve starine hrvatskog filma – tupost, depresiju, neželjenu djecu, neimaštinu, dramatiziranost, ali i duge izglede da protagonist gleda kroz kućni prozor kao da prepoznaje kako je scenarij monoton, želeći pogledati kroz prozor. barem na minutu da pobjegne od vlastite rasprave ili redateljeve alkoholiziranosti.

Zato se Naša žena pojavila na sinoćnjem kino testiranju filma pokušavajući zaustaviti muku gledatelja.

– Gledao sam film sa svojom djevojkom. U trenutku kada je Franjo Tuđman ušao na displej, neočekivano se pojavilo svjetlo koje nas je sve zaslijepilo. Svi smo pretpostavili da je to državotvorna moć prvotnog šefa države, no nakon toga smo u izmaglici ugledali dobro poznato lice Naše djevojke. Isprva je povratila zbog loše kvalitete filma, no onda je okupljene obavijestila da prestanu gledati kapitalno-komunističku propagandu. Pitala je zašto film ne ismijava komunistička kaznena djela tijekom cijelog Hrvatskog proljeća ili udbašku likvidaciju, što su sve puno smješnije teme. Više puta je proklinjala Lazićevo-viteški petokolonaš – hrvatske pojedince. Gospa je u nedoumici kako je moguće da ljudi zarađuju nešto što ne povlači za sobom izrabljivanje djece, ispred video kamere ili iza crkve. Nakon toga je sve milosrdno ugrozila bezvremenskim ognjem pakla – potvrdio je Lukas Nola, redatelj i filmski entuzijast.

Mnoga su ciljana tržišta zanemarila poruku Djevice, zbog komunističke odmazde, snažno se hihoćući u slučaju da ih video kamere snime. Gotovo nemoguć posao bio je otkriti nešto zabavno, s obzirom na to da komedija obično nije završila smrću silovanog djeteta ili osmijehom Ive Gregurevića.

Budući da je riječ o hrvatskom filmskom prigovoru, nismo se bavili samim filmom, jer ga nismo ni gledali.

Ocjena: 7/7 sekretar SKOJ-a

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime