Navijachi ustashe naljutio nas je dron sa zastavom velike italije na kojoj

0
Rate this post

Dehidracija, koja gubi samo 2% tjelesne težine, dovodi do smanjenja fizioloških odgovora i pada performansi.

Standardi ljudske prehrane preporučuju 2000 ml tekućine za žene i 2500 ml za muškarce starije od 19 godina. Potreba za vodom raste s povećanjem temperature i smanjenom vlagom, kao i s povećanim fizičkim naporima i bolešću.

  • Ovisi o tjelesnoj težini, izlučivanju preko kože, pluća, mokraći i fecesu, kao i o količini konzumirane hrane. Adekvatan unos tekućine tijekom dana jedan je od glavnih uvjeta za održavanje pravilne ravnoteže vode.
  • Odgovarajuća potrošnja vode pogoduje održavanju odgovarajuće, ukupne potrošnje energije u odnosu na potražnju, a također određuje ispravnu stopu oksidacije masti.

Može biti od pomoći i široke primjene u smanjenju tjelesne težine

Pa tako kod pretilih i pretilih osoba može povoljno promijeniti udjele tkiva u tijelu, povećavajući ukupni sadržaj vode u tijelu i sadržaj nemasnog mišićnog tkiva, te pridonijeti na smanjenje tjelesne masti.

Rezultati istraživanja jasno upućuju na to da bi zamjena svih slatkih napitaka koji se konzumiraju u prehrani pitkom vodom mogla biti učinkovit način za smanjenje ukupnog energetskog unosa tijekom dana, a time i pridonijeti smanjenju tjelesne težine, smanjenju opsega tijela i udjela masnoća u tijelu.

  • Vrlo je važna vrsta tekućine koju odaberete – glavni izvor im treba biti voda, jer ona najbolje hidrira tijelo, ne daje energiju, a ovisno o vrsti može osigurati više ili manje elektrolita.
  • Među nepreporučenim tekućinama su zaslađena pića, koja povećavaju energetsku vrijednost prehrane, pridonose razvoju prekomjerne tjelesne težine i pretilosti.

Često spominjana prednost pravilne opskrbe vodom je njezin utjecaj na stanje i stanje kože. Pokazalo se da odgovarajuća potrošnja vode održava pravilan tonus kože, a nepravilna opskrba vodom pridonosi nastanku tzv. suha koža. Jedna studija sugerira da konzumacija 500 ml vode povećava protok krvi u kapilarama kože, utječući na njezinu prokrvljenost, elastičnost i čvrstoću.

Tjelesna aktivnost

Za promicanje i održavanje zdravlja, svim zdravim odraslim osobama u dobi od 18 do 65 godina potrebna je umjerena količina tjelesne aktivnosti (aerobni trening za povećanje izdržljivosti) u trajanju od najmanje 30 minuta pet dana u tjednu ili snažna aerobna aktivnost u trajanju od najmanje 20 minuta tijekom tri dana. tjedan.

Kombinacije aktivnosti umjerenog i snažnog intenziteta također se mogu izvoditi kako bi se ispunila ova preporuka.

Tjelesna aktivnostVisoka razina tjelesne aktivnosti ili tjelesnog treninga, bez obzira na ciljeve, trebala bi biti sastavni dio svakog plana prevencije i liječenja civilizacijskih bolesti jer je povezana s brojnim zdravstvenim dobrobitima.

Kako bi spriječila nastanak nezaraznih bolesti, depresije, te poboljšala rad kardiovaskularnog, dišnog i mišićnog sustava, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izradila je preporuke za minimalnu tjelesnu aktivnost za odrasle od 18-64 godine, koje preporučiti najmanje 150 minuta umjereno intenzivne aktivnosti tjedne aerobne aktivnosti ili najmanje 75 minuta visokointenzivne tjelesne aktivnosti ili ekvivalentnu kombinaciju dvaju intenziteta treninga.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime