Rijeka optužuje: Dinamo i Hajduk su isti klub!

0

Sadržaj

Rate this post

Novi Dinamov trijumf od 3-2 u takozvanom “bezvremenskom derbiju” na Poljudu razbjesnio je riječke čelnike, taj strah da će zbog nečasnih igara drugih pojedinaca još jednom ostati bez naslova.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • NOGOMET DINAMO HAJDUK RIJEKA
  • željni dabra

Hajduk i Dinamo nisu samo “dva bratska kluba s kojima se hvali cijela Hrvatska”, kako kaže stara staza, već – jedan te isti klub. Ovu tešku pritužbu uputio je HNK Rijeka, zasićen dogovorom kojim dvije skupine splitsko-zagrebačkog kluba zaustavljaju bijele s Kantride u osvajanju naslova. Iz tog razloga Rijeka je Odjelu za licenciranje HNS-a poslala zahtjev da Hajduku uskrati certifikat za sljedeću sezonu zbog zatvorenih veza s Dinamom. Povrh toga, poslala je prijedlog Agenciji za obranu tržišnih konkurenata (AZTK) da razotkrije kartele koje su navodno razvili i Dinamo, ali i Hajduk.

Ishod se uvijek zna

Čimbenici koji se nude na Kantridi sastoje se od rutinskih Dinamovih trijumfa nad Hajdukom, raznolikosti igrača, ali i instruktora koji su djelovali u oba kluba, ali i rodbinskih veza Dinamovih čelnika s bivšim igračem Hajduka.

– U posljednjih 17 međusobnih dvoboja Dinamo je pobijedio 11 puta, kao i Hajduk samo kada, iako na Poljudu kao i na Maksimiru igra pred ciljnim tržištem – urlao je riječki šef države Damir Mišković.

Dinamo, ali i Hajduk, u nedjelju su se izopačeno poigrali s javnošću držeći je u ideji da će podružnica pobijediti stožer – sudionike slučaja riječke Armade.

Nitko na Kantridi nije propustio činjenicu da je niz Dinamovih uspjeha nad njihovom južnom podružnicom započeo upravo kada su talijanski poduzetnik Gabriele Volpi i Mišković počeli stvarati sjajnu grupu.

“Zovi se Hajnamo ili Dinduk”

Identifikacija ovih samo formalno različitih klubova, prema riječima pojedinaca Rijeke, pokazuje se u brojnim igračima koji su nosili oba dresa, kao što su Džoni, Deverić, Jeličić, Mladenović, Dragičević, Buljat, Bošnjak, Bartolović, Kranjčar, Jertec, Hrman, Hrgović , Rukavina, Ruben Lima i Čop.

Riječanima je sumnjivo i da su oba kluba trenirali Branko Zebec, Tomislav Ivić, Vlatko Marković, Josip Skoblar, Nenad Gračan kao i Miroslav Blažević.

Kruni dokaz pupčane vrpce koja spaja Dinamo i Hajduk je istina da je Stojan Mamić, Zdravkov, a ujedno i Zoranov stariji brat, igrao za Hajduk.

– Zahtijevamo da se sve parnice Dinama i Hajduka u protekla 2 prvenstva poklope s 3:0 za Rijeku i da se ova dva kluba spoje u jedan Hajnamo ili Dinduk i prestanu obmanjivati ​​napadnuti hrvatski narod – rekao je Mišković na kraj.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime