Vlaovi u struchnoj analizi zakljuchio kako je hajduk izgubio od rudesha jer

0
Rate this post

Ljepota je zbroj mnogih faktora. Neki nisu tako opipljivi kao izgled kože, kose, zuba i noktiju. Jer kako izmjeriti vitalnost, energiju, životnu radost? Međutim, znamo da su svakoj stanici u tijelu potrebne esencijalne hranjive tvari svaki dan.

Ako ih primi, može ispravno obavljati svoje funkcije. Kada stanice dobro rade, one imaju koristi za tkivo čiji su dio, organ koji je domaćin tkiva, sustav kojem pripada organ i konačno cijelo tijelo. Zdravo tijelo je lijepo tijelo!

Heather Livingston, mr. Direktor Odjela za globalni wellness trening

Stil života i ljepota

Već znate da možete više od samog nanošenja kozmetike. Pravilna prehrana i suplementi od velike su važnosti za vaše tijelo. Vanjski sjaj odražava unutarnje zdravlje, pa hrana koju jedemo dodaje ili oduzima našu ljepotu. Ponekad, međutim, ne shvaćamo da ključ za isticanje prirodne ljepote nije samo prehrana, već cjelokupni način života. Što preporučamo u sklopu programa njege ljepote? Evo nekoliko ideja!

Kviz: Koji je jedan od najučinkovitijih tretmana protiv starenja na svijetu – i najjeftiniji od svih, usput rečeno?

Odgovor je spavanje. Odgovarajuća količina i kvaliteta sna rezultirat će lijepom kožom, pravilnom regulacijom apetita, kontrolom tjelesne težine i šećera u krvi, mentalnim radom, optimističnim raspoloženjem i poboljšanom kvalitetom života. Ako se probudite prije budilice i osjećate se osvježeno, to je znak da ste dovoljno dugo spavali.

Vježbajte i znojite se

Vježbanje poboljšava cirkulaciju krvi i uklanja neke od toksina zajedno sa znojem. Poboljšanje cirkulacije također znači da svaka stanica kože dobiva više hranjivih tvari i kisika. Oksigenirana i nahranjena koža zrači svježinom, stoga redovitu tjelovježbu tretirajte kao svojevrsni “interni kozmetički tretman”.

Loše navike i hrana utječu na zdravlje i ljepotu

O svom tijelu trebamo razmišljati kao o cjelini. Ono što udišete ne utječe samo na vaša pluća, već završava i u vašem krvotoku, utječući na razna tkiva i organe, uključujući vašu kožu! Ono što pijete također je važno – na primjer, alkohol, čaj i kava mogu ga osušiti. Šećer u obliku glukoze putuje s vašom krvlju do svake stanice u vašem tijelu. Višak je štetan za cijelo tijelo, ne samo za jetru i gušteraču. Svaki put kad popijete gutljaj ili zalogaj, sjetite se da upijate stvari u svoje tijelo i one će postati dio vaših stanica.

Šećer

  1. Loše navike i hrana utječu na zdravlje i ljepotuŠećer stvara ovisnost i može dovesti do debljanja, kao i pogoršanja stanja kože, uzrokujući izbijanje i pogoršanje akni.
  2. Hormoni poput inzulina i faktora rasta sličan inzulinu (IGF) luče se svaki put kada pojedete ili popijete nešto slatko – a poznato je da IGF pogoršava probleme s kožom.
  3. Šećer (glukoza) može uzrokovati lijepljenje proteina, što je fenomen poznat kao glikacija.
  4. U slučaju kože, glikacija elastina i kolagena doprinosi ubrzanom starenju, dehidraciji, borama, gubitku elastičnosti i slabljenju zaštitnih mehanizama. Stoga je hrana s niskim GI najbolji izbor za vašu ljepotu i zdravlje.

Jedite sirovo

Kuhanje, prženje i pečenje uništavaju mnoge vrijedne hranjive tvari. Kako biste imali blistav, svjež ten, jedite puno sirovog voća, povrća i svježe cijeđenih sokova. Bogate su enzimima, vitaminima, mineralima, antioksidansima i drugim fitonutrijentima koji blagotvorno utječu na kožu i cjelokupno zdravlje. Visok udio vode u sirovom povrću i voću također pridonosi većem unosu tekućine.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime