EU: Ako se opet ujedine zemlje bivše Jugoslavije, oprostit ćemo vanjski dug

0

Sadržaj

Rate this post

Globalni prostor je zapravo priznao svoju pogrešku zbog činjenice da su upropastili Jugoslaviju, a trenutno misle da je monetarno isplativije obnoviti je.

  • UDIO
  • Pošaljite e-mailom
  • EU JUGOSLAVIJA GOTOVINA
  • Europski parlament

Europska unija i njezini međunarodni suputnici ocijenili su da je raspad Jugoslavije pogrešna odluka tvrtke. Unatoč tome što su ostvarivali prihode od rata i dobivali sve što im se isplatilo, smatraju da je to bio pogrešan ekonomski izbor.

– Za to vrijeme Zapad je bio mlad i neuk. Vjerovali smo da će devastacija Jugoslavije sigurno profitirati i drugim velikim članicama EU, ali dogodilo se suprotno. Kina je postala jako jaka, Brazil se nametnuo kao potpuno novi igrač na globusnoj fazi, a isto tako prethodne članice Jugoslavije trenutno samo sprječavaju napredak Europske unije – izjavio je Jose Manuel Barosso.

Opći javni dug zemalja bivše Jugoslavije iznosio je do 90 milijardi eura, dok je prije raspada Jugoslavije iznosio oko 20 milijardi. Te su zemlje nerazvijene, neprestano traže potpuno nove kredite za automobile, a ne doprinose razvoju kontinenta.

– To bi vjerovalo da će rat, razaranja, genocid i nevolje potpuno naštetiti tim narodima. Oni sada nemaju tržište, nemaju upotrebu. Postoji velika etnička netrpeljivost da to nije i samotno tržište, jer se mnogo novca baca na birokraciju kao i na prijevode. Uglavnom – oni su crna rupa kontinenta. Zato naša tvrtka vjeruje da ćemo joj, ako se Jugoslavija ponovno ujedini, oprostiti vanjski dug, što bi je moglo vratiti u pobjedu.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime