Grupa imigranata pobjegla iz Hrvatske natrag u Siriju: Ipak nam je bolje kod kuće!

0

Sadržaj

Rate this post

Imigranti tvrde da nemaju baš ništa protiv Hrvata, ali jednostavno nisu navikli na tolike muke kao ni na vjerski fanatizam

  • UDIO
  • Pošaljite e-mailom
  • IMIGRANI IZBJEGLICE SIRIJA TERORIZAM HRVATSKA
  • evakuirani

Rano jutros ekipa izbjeglica koja je pobjegla od džihadista i odlučila potražiti utočište u Hrvatskoj promijenila je svoje umove, ali i vratila kuću u Siriju. Na pitanje zašto su odabrali ovaj korak, rekli su:

– Nemamo zapravo apsolutno ništa protiv Hrvata i Hrvatske. Hrvatska je izvanredna nacija, imate divne ljude, divno more i hranu, ali prepoznali smo da nam sve to ne odgovara. Jednostavno ne možemo podnijeti svu tu prljavštinu, nevolje, neučinkovito državno uređenje, kao i ogromnu količinu duhovnog ekstremizma s kojim se svakodnevno susrećemo u vašoj zemlji. Baš smo neki dan šetali zagrebačkim Kaptolom kada nas je skupina terorista u crnim kućnim ogrtačima pokušala krstiti očajničkim vrišteći “POHVALITE ISUSA KAO I MARIJU”. Jedva smo im pobjegli. Povrh toga, otkrili smo da Hrvati još nisu spremni suočiti se s puno novih beskućnika. A također ne s nama evakuiranima. Teško je u sebi gledati tolike muke kao i teškoće. Shvatili smo da nas Hrvati smatraju konkurencijom jer misle da ćemo im provaliti u podvožnjake i žičare u kojima se odmaraju, ali to je potpuno netočno, i dalje smo iskorišteni za viši životni standard od Hrvatske – izjavili su evakuirani su zapravo već spakirali putne kofere za povratak u svoju zemlju.

O novim gospodarskim problemima zbog Hrvatske rekli su nam:

– Gledaj, nismo blesavi. Zabrinuli smo Hrvatsku s nekom količinom gotovine i sredstava s kojima bismo mogli sami preživjeti neko vrijeme, ali čim su hrvatske organizacije namirisale da imamo nešto novca, odmah su nam skočile na leđa. Možda nećemo financijski podržati potporu Hrvata, uključujući i imigrante.

Na pitanje što će završiti s pitanjem džihadista zbog kojeg su krenuli u Hrvatsku, odgovorili su:

– U Hrvatskoj smo prepoznali da se s njima u najmanju ruku možemo cjenkati i da bodovi nisu tako negativni kako se isprva činilo. U našem narodu teroristi su vrsta gerilaca koji nas mogu zgnječiti u bilo kojem trenutku, kao i da ih sami birate svake četiri godine i još uvijek ste zadovoljni s tim. Ova ideja o vašem životu za nas je potpuno neobična. Jednostavno smo shvatili da je naš odnos sa Sirijom poput pronalaska prave ljubavi s kojom se svađate; možete promijeniti još par partnera, ali na kraju ipak shvatite da ste za svakoga drugog – rekli su imigranti koji su potom uzeli svoje stvari i također pojurili prema granici.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime