Papa hrvatski oprost je uzor za cijeli krshanski svijet

0
Rate this post

Prvo, jedite zdravije

Užurbani svijet, puno posla i stalna žurba čine zdravu prehranu često zabačenom. Pritom su se oko ove teme pojavili brojni mitovi, podcjenjivanja i obične poluistine zbog kojih zdrava prehrana mnogima od nas postaje nedostižni cilj. Na sreću, pokazalo se da su male prilagodbe obično dovoljne da se zdravije hranimo.

Treba izbjegavati visoko prerađenu hranu i hranu s puno šećera. Istraživači također predlažu da prestanete brojati kalorije i usredotočite se na to da li hrana sadrži mnogo vitamina, vlakana i dugo probavljivih ugljikohidrata.

To je u suprotnosti s dijetama od tisuću, tisuću i pol ili dvije tisuće kalorija koje su popularne godinama. Trebamo nastojati vratiti radost jela birajući zdrave proizvode. To će nam omogućiti bolju kontrolu tjelesne težine i osigurati odgovarajuću količinu vitamina i mikroelemenata.

Šetnja ili teretana?

Tjelesna aktivnost vrlo je važna za vaše fizičko i psihičko zdravlje. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje da se svaka odrasla osoba treba kretati najmanje dva i pol sata do pet sati tjedno. Dobar i široko dostupan, a ujedno ne zahtijeva opremu, je izlazak u šetnje.

Svakodnevna šetnja ne samo da će pomoći u održavanju zdrave figure, ublažiti bolove u leđima, već će i poboljšati cirkulaciju krvi u nogama, kralježnici, pa čak i mozgu. Mnogi od nas, međutim, preferiraju teretane ili timske sportove.

Oni su također dobar način da ostanete zdravi, ali ne zaboravite raditi vježbe prema uputama trenera i počnite s vježbanjem nakon barem kratkog zagrijavanja opuštanje u kupatilu Nova godina 2022.

Treće – učinite nešto za sebe

Život se sastoji od mnogo obaveza i malo ili više zadovoljstava. Svakodnevni posao, kućanstvo ili odgoj djece pravi je izazov za svakoga od nas. To nas tjera da zaboravimo na vlastite potrebe i odustanemo od stvari koje su nam ugodne.

Duga kupka s mirisnim svijećama, ugodna masaža ili čitanje dobre knjige ne bi trebali biti potisnuti u drugi plan. Istodobno se suočavamo sa sve većim društvenim pritiskom i ostrakizmom, što nas često sprječava u ostvarenju vlastitih snova ili nas obeshrabruje u ostvarenju vlastitih ciljeva.

Treće – učinite nešto za sebeČetvrto – pokušajte se naspavati dovoljno

  1. Svi podcjenjujemo ulogu sna. Odgovoran je za niz pozitivnih pojava, kao što su konsolidacija pamćenja, poboljšanje psihičkog stanja ili regulacija imuniteta.
  2. Nažalost, užurbani način života i svjetlosno zagađenje otežavaju nam spavanje. Prije spavanja vrijedi odustati od gledanja televizije ili pregledavanja telefona.
  3. Osim toga, prostoriju u kojoj ćemo spavati treba provjetriti. Duga kupka i uobičajeno dostupna mirisna ulja također mogu biti od pomoći pri uspavljivanju.

Peto – naučite pustiti

Božić i Nova godina su lijepo, ali radno vrijeme. U ovom vrućem razdoblju teško je pronaći trenutak za sebe. Ne zaboravite da čaroliju Božića ne određuje količina pripremljenih jela, već ljudi s kojima provodite ovo razdoblje. Stoga vrijedi odustati od izrade još jedne salate i kupiti je gotovu, a ušteđeno vrijeme potrošiti za sebe. Svi gore navedeni savjeti, iako su potrebni da ostanete zdravi, svojevrsni su okvir.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime