Bandi nudi kompromisno rjeshenje trg marshala tita preimenovat e se u trg j

0
Rate this post

Mazowsze je jedno od posljednjih mjesta u smislu obavljanja citoloških pretraga od strane žena. Natječaj „Zdravlje kao ljepota žene“ koristi se za promicanje prevencije raka vrata maternice.

Vojvodstvo Mazowieckie jedno je od posljednjih mjesta po obavljanju citoloških pretraga od strane žena. Promociju raka vrata maternice promovira natjecanje „Zdravlje je ljepota žene“ koje organizira Mazowieckie centar za javno zdravstvo zajedno s Onkološkim centrom.

Natječaj traje od ožujka do prosinca 2009. godine.

Namijenjen je ženama u dobi od 25 do 59 godina, registriranim u vojvodstvu Mazowieckie, koje će imati koristi od besplatnog testa brisa u okviru Populacionog programa za prevenciju i rano otkrivanje raka vrata maternice. Sve što trebate učiniti je ispuniti medicinski upitnik i potpisati privolu za obradu osobnih podataka.

U medicinskim ustanovama izvješeni su plakati koji promiču istraživanja.

U srpnju ove godine. završena je 1. faza natjecanja. Izvučeno je 30 nagrada – kozmetičkih kompleta koje je financirala Soraya. Dame su primile i čestitku Centra za rak i predstavnika lokalne samouprave. Trenutno je u tijeku druga faza koja će završiti u prosincu izvlačenjem nagrada.

Cilj natječaja je senzibilizirati društvo za problem prevencije raka poticanjem žena na redovito obavljanje papa testova, kao i osvještavanje da ljepota žene nije samo vanjska ljepota, već i zdravlje. Osim toga, projekt ima za cilj:

  • shvaćajući da rak vrata maternice pogađa svaku ženu,
  • osvještavanje ljudi o opasnostima zanemarivanja redovitih posjeta ginekologu,
  • pružanje osnovnih informacija o prevenciji raka i HPV-a,
  • povećanje zdravstvene svijesti kod žena,
  • promicanje zdravog načina života.

Razina citologije u vojvodstvu Mazowieckie jedna je od najnižih u zemlji

U razdoblju od siječnja do listopada 2008. godine istraživanje je provelo manje od 12% žena. Broj žena u vojvodstvu Mazowieckie koje su imale citološke pretrage u okviru Programa prevencije povećao se za 18.000. u odnosu na prošlu godinu.

  • Nadamo se da će još više žena imati koristi od besplatnog, bezbolnog testa do kraja godine.
  • Naša konkurencija je poticaj, ali najvažniji razlog bi trebao biti zdravlje – rekla je Katarzyna Paczek, ravnateljica Mazowieckie Centra za javno zdravstvo.
  • Rak vrata maternice drugi je najčešći rak među ženama. Svake godine u Europi od toga umre 30.000 ljudi. žene.

Razina citologije u vojvodstvu Mazowieckie jedna je od najnižih u zemljiBolest otkrivena u ranoj fazi potpuno je izlječiva. Provođenje redovitih pregleda spasilo bi 5 Poljakinja dnevno od smrti. Glavni problem vezan uz nisku detekciju raka vrata maternice u Poljskoj je negativan ili ravnodušan stav žena prema probiru. Najčešće je posljedica straha od pregleda, srama i nedostatka preventivnih navika.

Razina citologije u vojvodstvu Mazowieckie jedna je od najnižih u zemlji. U razdoblju od siječnja do listopada 2008. godine istraživanje je provelo manje od 12% žena. Broj žena u vojvodstvu Mazowieckie koje su imale citološke pretrage u okviru Programa prevencije povećao se za 18.000. u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da će još više žena imati koristi od besplatnog, bezbolnog testa do kraja godine. Naša konkurencija je poticaj, ali najvažniji razlog bi trebao biti zdravlje – rekla je Katarzyna Paczek, ravnateljica Mazowieckie Centra za javno zdravstvo.

Rak vrata maternice drugi je najčešći rak među ženama. Svake godine u Europi od toga umre 30.000 ljudi. žene.

Bolest otkrivena u ranoj fazi potpuno je izlječiva. Provođenje redovitih pregleda spasilo bi 5 Poljakinja dnevno od smrti. Glavni problem vezan uz nisku detekciju raka vrata maternice u Poljskoj je negativan ili ravnodušan stav žena prema probiru. Najčešće je posljedica straha od pregleda, srama i nedostatka preventivnih navika.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime