Bandiću se napokon upalila lampica kako dobiti izbore

0

Sadržaj

Rate this post

Bandić tvrdi da je novi grafit na mostu 5 milijuna kuna puno ljepši od starog.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • HENDRIX BANDIĆ SVJETLOSNI MOST
  • hendrix

Eco-friendly Bridge dobio je svoje “narodno” ime Hendrix Bridge još sredinom 80-ih tijekom Univerzijade, kada je endure mladić očarao, prema mišljenju nekoliko najboljih gitarista vječnosti, sprejom oslikane grafite Hendrixa. Svatko tko je ikad prije pogledao Hendrixov most zna da takav pothvat zahtijeva mnogo živaca i entuzijazma, tvrdili bi i mladenačku nepažnju. Bio je to Zagreb drugačiji od današnjeg, Zagreb gdje je Kulušić pazio na strane pjesme kao i Novi val, Zagreb gdje su dečki procente rješavali šakama umjesto puškama, a i čajnici su upućivali na daleki istok zemlje. Zagreb, gdje je čovjeku bila jako važna ljepota, a ne marka vozila kojim se vozi.

Tijekom godina most je dobio kultni status, a njegovi grafiti ušli su u zagrebačku kulturnu baštinu. Iako je više puta oslikan, ubrzo će se zasigurno pojaviti novi grafit s natpisom Hendrix, koji bi novom djetetu pokazao da duh građanskog Zagreba nije potpuno mrtav, iako je počeo više nalikovati i na balkanski grad koliko manje kao srednjoeuropski grad.

Sadašnji gradonačelnik ima svjetlo kako točno doći do još nekoliko listića i po staroj formuli kruha i igara, ili u ovoj situaciji graha i svjetla, oduševljava nesvjesno mnoštvo igrom lampica koja ih je koštala 5 milijuna kuna. Ruku na srce, polovica njih niti ne shvaća da je Hendrix proizašao iz njihove godine rođenja, dok druga polovica nikada nije boravila u 041 Zagreb ili jednostavno nije briga, bitno je da “glume”.

Što se radi, s čime kao i s čijim novcem, to je briga? Neka sjaje i neka se raju raduju…

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime