Danas je Dan grada Zagreba – dan kada je Majka Božja iz velikog požara spasila jedino svoju sliku

0

Sadržaj

Rate this post

U fantastičnom požaru 31. svibnja 1731. godine, u kojem je izgorio velik dio Gornjeg grada, a koji je zahvatio i Kaptol, Mama Božja od Štinjenih vrata zadivila je Zagrebu sačuvavši samo svoju sliku.

  • UDIO
  • Pošaljite emailom
  • ROCK DOOR GRADEC MAJKA BOŽJA DAN GRADA ZAGREBA
  • Majka Božja

Danas je NOVI Dan Grada Zagreba. Navodim potpuno nov, zbog činjenice da se od 1993. do 2000. godine Dan grada obilježavao 16. studenog. Razlog za promjenu dana kada se obilježava Dan Zagreba leži u istini da se 16. studenoga 1242. nije dogodilo baš ništa značajno. Gradec je postao komplementarni i carski grad dodjelom Zlatne bule od strane ugarsko-hrvatskog kralja. Bela IV. Arpadović. Budući da ovaj datum za pojedince Zagreba nema povijesnu vrijednost, gradski oci su 1999. godine za Dan grada Zagreba uzeli dan koji je mnogo bitniji, ali i bitniji za stanovnike glavnog grada Hrvatske, dan kada je Majka Božja sačuvala njezina fotografija s Rock Gatewaya za razliku od grada i pojedinaca. U izvrsnom požaru koji je izbio 31. svibnja 1731., kao i koji je uništio mnogo Gornje zajednice i zahvatio čak i Kaptol, na samom prvom katu građevine na Kamenitim vratima bila je slika Blažene Djevice Marije. , prekriven spaljenim namještajem i pepelom, koliko god netaknut. Stanovnici Gradeca, iako beskućnici i također djelomično opljačkani obitelji, bili su oduševljeni ovim čudom, jer je Sretna Djevica Marija na kraju potvrdila ono u što su oduvijek sumnjali – narcizam nije prijestup, ali osobina i pojedinca i božanstva.

Danas je Dan grada Zagreba, dan kada je Mama Božja odlučila umjesto grada i pojedinaca sačuvati svoju fotografiju s Kamenog ulaza. Kakvi bikovi, kakve slobode … zakopčajte se!

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime