Drama ispred holdinga nepoznati mushkarac prijeti samouhljebljivanjem ako m

0
Rate this post

Zdravlje je prioritet, iako se ponekad teško sjetiti…

… Pogotovo u ludnici života. Kada je potrebno voditi djecu u školu ili vrtić ili brinuti o malom djetetu. Skuhajte večeru, pazite da kuća ne stoji na glavi, posvetite vrijeme kćeri, mužu, prijatelju, majci. I pritom razmišljajte o svojoj karijeri. Tako dugo nisam bila kod kozmetičarke! – ponekad si predbaciš, opterećen svakodnevnim životom – O istraživanju da i ne govorimo…

Život u bijegu nije pogodan za brigu o sebi. A današnji dan stalno povećava tempo. U međuvremenu, vrijedi izbiti i reći STOP. Uostalom, ništa nije važnije od zdravlja!

Kada razmišljate o sebi, mislite i na svoje najmilije.

Preventivni pregledi nisu izraz sebičnosti. Posvećujući im vrijeme, ne gubite ga, naprotiv – dobivate. Zdravlje je jamstvo dobrog i dugog života. Ne samo za vas, već i za vaše najmilije. Za muža koji te treba. Za djecu koja ne mogu zamisliti svoj život bez vas. Za prijatelje koji vam žele najbolje. Brinite o sebi ne samo zbog sebe, već i zbog njih.

Brinuti se o sebi nije teško! Kako započeti?

  1. Samo napravite prvi korak. Saznajte koliko je to jednostavno. I onda stvorite naviku. Ultrazvuk, mamografija i samopregled ne traju dugo i bezbolni su. Za njih ćete sigurno naći vremena.
  2. Kako se samoispitati? Molimo pogledajte naš priručnik. Evo malog vodiča o tome što učiniti korak po korak:
  3. Vjerojatno ne postoji osoba koja se ne bi htjela svaki dan buditi odmorna i odmorna. Zahvaljujući tome lakše započinjemo dan i podnosimo sljedeće sate rada i kućnih obaveza. Zdrav san znači i bolje raspoloženje svaki dan.

Međutim, postoji funkcija sna koja jako utječe na nas koju smo prije podcjenjivali. Radi se o… poboljšanju našeg izgleda. U ovom članku ćemo pogledati zašto adekvatan san utječe na našu kožu, kosu i figuru, a razmotrit ćemo i na koji način možemo dodatno podržati svoj “zdrav” izgled.

Spavanje i ljepota

Pojam “beauty sleep” već je usvojen u pop kulturi. To znači da uspavljivanje dugoročno pozitivno utječe na naš izgled, s posebnim naglaskom na stanje kože. I to nikako nisu samo teorije izvučene iz prsta – blagotvorno djelovanje sna na izgled potvrđuju, između ostalih, dr. Debra Jaliman i dr. Whitney Bowe – dermatolozi iz New Yorka. Dakle, koje su specifične prednosti sna za ljepotu?

Spavanje i ljepotaEfekti ljepote spavanja

Tjelesna aktivnost i zdrava prehrana su, naravno, osnova za pravilan rad organizma i dobrobit. Oni također utječu na naš izgled, ali treba znati da zdrav način života uključuje i redovito spavanje.

Nedostatak regenerativnog sna posebno je vidljiv oko očiju. To nije iznenađujuće – natečene oči često su posljedica neprospavane noći. Međutim, ne znaju svi zašto se to točno događa.

  1. Pa, kada smo pod stresom (a to se događa kada stalno izbjegavamo spavanje), povećava se razina kortizola, što mijenja ravnotežu soli u tijelu.
  2. To pak može dovesti do zadržavanja vode u tijelu i, kao posljedica, oteklina, vidljivih posebno kao popularne “vrećice ispod očiju” (posebno ležanje “ravno”, pa ponekad dodatni jastuk ispod glave može pomoći bit).
  3. Kada dobro spavamo, ovaj problem se ne javlja (ili se javlja u znatno manjoj mjeri) – oči se čine većim, a naše oči svježije i blistavije.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime