Gladijatorske utrke na Aveniji Dubrovnik: Preko ceste trčali penzići iz cijele Hrvatske

0

Sadržaj

Rate this post

Na Dubrovnik Opportunity održava se umirovljenička utrka ‘Brzi i ljuti’ u kojoj umirovljenici pokušavaju prijeći ulicu kojom jure trkaći automobili.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • AVENIJA DUBROVNIK TRKA UMIROVLJENIKA
  • pješaci prilika dubrovnik

Iako se umirovljenici svakodnevno utrkuju cestom dok se vozila voze, današnje gladijatorske utrke su vrsta Olimpijade jer će se na Opportunityu trkati sportski automobili, a ne obična vozila.

– Za ovu utrku pripremam se jedno desetljeće, otkako sam otišao u mirovinu. Svaki dan trčim na cestu najmanje 50 puta. Obično čekam da automobili postanu zeleni na semaforu i onda manevriram između automobila koji žure. Sportski automobili će zasigurno predstavljati još veću poteškoću, ali pretpostavljam da me podrška mog unuka i potpuno novog kuka mogu dovesti do finala – rekao je Ferdinand Calvary (70), među miljenicima utrke.

Stariji će se zasigurno natjecati u dvije discipline: Trčanje ispred vozila i trčanje ispred bicikla. Kako su motori brži, u ovoj utrci mogu sudjelovati samo bionički umirovljenici, odnosno oni s ugrađenim poboljšanjima poput sintetičkih kukova, pacemakera i slično.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime