POTRESNA ISPOVIJEST: Taksist zbog Ubera primoran voziti Mercedes star već 4 godine

0

Sadržaj

Rate this post

S očajem se sjeća trenutka prije Ubera kada stvarno nije shvaćao da automobili mogu trajati 4 godine i gdje je taksimetar bio upaljen.

  • UDIO
  • Pošaljite emailom
  • TAXI UBER MERCEDES
  • muški

Danas je radno mjesto sadržaja News Bara zaprimilo e-mail od vozača vozila Radio Taxi Zagreb (podaci razumljivi uredu za sadržaj) koji nas je zamolio da se konzultiramo s njim kako bi nas obavijestili o njegovoj životnoj drami koju je proizvela pojava Ubera. Napravili smo konzultacije s šoferom na parkingu ispred naše redakcije, opremljenom video kamerom, snimačem zvuka i također izvrsnom potrebom za realnošću. Na naše strahopoštovanje, taksista se nije pojavio u svom glavnom automobilu, već ga je netko pokupio.

Dobar dan. Deane Milekiću, drago mi je. Što, vaši automobili i kamion su oštećeni? – upitala sam ga puna suosjećanja, koristeći ga svojom rukom.

  • Prepoznao sam da ćeš imati elektronsku kameru, pa od srama nisam mogao pokazati svoju mrvicu – obratio mi se poniženi taksist.

Da, znači dobar prijatelj te dovezao? – Navela sam da na neki način smanjim nelagodu.

– Ne, došao sam s Uberom. Znate, ja živim u blizini Maksimira, a također je više od 10 kilometara do vašeg uredničkog radnog mjesta. Pa tko bi to sigurno platio da sam uzeo taksi – sa smiješkom će taksist.

Dobro… Obavijestite me, ako sam dobro shvatio, zbog izgleda Ubera, morate voziti mrvicu iz Mercedesa od 4 godine? – Krenuo sam vješto, hoćete li precizirati o našoj konferenciji.

-Da. Prije pojave Ubera, život taksista bio je bolji, a s njim i naših potrošača. Vozač taksija i njihovi potrošači imali su posebnu vezu na temelju ovisnosti o. Oni uđu u auto, ja ih vozim, kao i kad se radi o naplati, misle da im stvarno nisam oderao kožu. Kakvi taksimetri, kakvi bakreni. Eto, tek sam nedavno prepoznao gdje ovo čudo funkcionira. Ipak, čak i da se netko pobunio protiv rečenog iznosa, sigurno bi se uvijek podsjetio na PNA.

PNA? upitala sam zapanjeno.

-Da, porezna obveza PNA ili adrenalina. Zbog činjenice da je klijentica dok je vozila bila sva pod adrenalinskim stresom i tjeskobom koliko bismo joj naplatili. I to se dodatno plaća, zar ne? Pa što drugo naplaćujete u Gardalandu ili Prateru osim adrenalina? Naša putovanja su bila neka vrsta live ruleta ili rollercoastera – pojasnio nam je taksist.

u redu…

-Kao i danas? Imaš taksimetar, znaš što god. Malo možda varanje oko benzina što je to. I također da se potrošači više ne mogu voziti u tako sjajnim automobilima. Da nije bilo moje oštrice, ne bih više vozio. Ne zanima me smetaju li me samo kad trebam matirati ili minimalno pojesti maticu – sad se sjeća nesretni taksist s raščupanim očima.

Zatim me naš snimatelj vuče za rukav i otkriva mi ekran pametnog uređaja koji drži taksista.

Žao mi je, dobivate neke brojeve na ekranu. Niste li nehotice stisnuli štopericu?

– Ne, to je mobilni taksimetar za tvoj sastanak sa mnom. Ne brini, stvarno te nisam prevario i odredio večernju cijenu – zahihotao se taksist.

Ha? ali…

– On je gent, kako god se pitate. Početak,? A vas dvoje plus video kamera? A moj let iz Maksimira i također natrag? Kao i zašto stvarno nisam imao vremena ručati, pa moram ići na poslasticu? – objasnio nam je taksist pokazujući proizvode na mobilnoj aplikaciji.

Ipak…

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime