Senat donio Odluku o poništavanju Previšićeve dobi i eventualne buduće smrti, jer nisu po propisima

0

Sadržaj

Rate this post

Sporna organska stvarnost zastrašuje ga da ne završi kao dekan, a također nije prema čl. 22. Statuta profesora da Previšić ne bi trebao biti dekan.

  • UDIO
  • Pošaljite e-mailom
  • PREVIŠIĆ FILOZOFSKI DEKAN GODINE
  • previsic

Dekan zagrebačkih profesora filozofije Vlatko Previšić rođen je 20. listopada 1945. godine, što znači da je ušao u 8. godinu života.

Prema Zakonu o pristupnom fakultetu (članak 92.), redovitom profesoru može se produžiti radni odnos, na temelju odluke Profesorskog vijeća, kada postoji obveza da nastavi s radom, do završetka sveučilišne godine u kojoj transformira 70. Zakonom o Visokoj školi u Zagrebu (Kratki članak 120.a) također je propisano da se redovitom profesoru, koji je izabran u to zvanje do 30. srpnja 2013., može produžiti do završetka školske godine u kojoj navršava godinu. 70. Previšić je izabran za redovnog učitelja 2004. godine. Prema oba zakona i prema oba uvjeta, Previšić bi zbog toga svakako morao otići u mirovinu na kraju postojeće školske godine, odnosno do kraja ovog mjeseca u tekućoj, tj. krajem tjedna.

Svojstvo dekana ne mijenja stvari, s obzirom na to da je Zakonom o organizacijama (Kratki članak 44. stavak 2.) – koji se također odnosi i na profesore pristupa – propisano da je vijeće organizacije dužno razriješiti nadzornika, imenovati nekoliko razloga, “ako se takvi razlozi pojave. prema posebnim smjernicama ili smjernicama koje kontroliraju radni odnos, rezultiraju raskidom ugovora o radu”. U prijevodu: funkcija dekana koju obnaša Previšić ne oslobađa ga mirovine po redovnim propisima.

Međutim! To tvrdi da nije izvedivo staviti malo ispod povećala normalnih smjernica?

Kako doznajemo, dekan Previšić uputio je zahtjev Ministarstvu znanosti, obrazovanja, ali i sporta tražeći smjernice uprave o legitimnosti posla Profesorskog vijeća, kao i molbu rektoru Damiru Borasu. Naime, ravnatelja organizacije može samo odbiti njezino kontrolno vijeće, u ovom slučaju Profesorsko vijeće, kao i da ne postoji pisani trag niti pravni temelj za odabir sporne dobi vijeću, kao što je Pravilnik o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu ne koristi se takvoj prilici.

Da problem bude još gori, Vijeće je u postupku razrješenja donijelo odluku da se potpuno zanemaruje aranžman iz 22. Statuta Profesorskog statuta, koji jasno preporučuje neminovnost bitne vidljivosti Vlatka Previšića kao dekana, kao odredbe nadređene svim ostalim. , a također i popularna Uredba rektora Borasa o svakoj vrsti dovođenja u pitanje predsjedanja Vlatka Previšića Povjerenstvom za plan utroška sredstava Visoke škole u Zagrebu – posebice njegove individualne dužnosti brige i poduzimanja mjera u slučaju nepoštivanja propisa. proračunski plan – izrađen u općoj kamatnoj stopi Sveučilišta za najbolje izvedive postupke. dok je rektor Boras obnašao dužnost prodekana i dekana.

Zbog ovih nesklada sa zakonskim uređenjima utvrđenim upravljačkim nadzorom, kao i izmjene postupka razrješenja, američki senat Sveučilišta u Zagrebu na posljednjoj sjednici nije imao izbora donijeti odluku o poništenju svih bioloških činjenica koje ugrožavaju primjena ovih superiornih aranžmana.

( Ivan Cingel).

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime