Vandalizam na otvorenju Britanca: mladić se popišao u vandalski čin

0

Sadržaj

Rate this post

Stara priča točno obavještava kako je Diogen, došavši do bogate kuće, gdje je vlasnik, pokazujući paradu pompozne vrhunske klase, upozorio da je svaka sitnica privlačna i kulturna koju ne smije nigdje pljuvati – pljuvačnica se ne nudi . Diogen mu je pljunuo u lice: “Nisam otkrio još gore mjesto za to”, razumno je raspravljao.

  • Kakve to veze ima s nečim? Možda nikakve, možda neke, sigurno će se čuti.
  • U početku saznajete kroz nas: na otvaranju redizajniranog Britanca bio je događaj.

Prošle ljetne sezone zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkrio je buđenje svog gradskog erosa. – “Nismo balkanska zajednica”, napomenuo je pred okupljenim novinarima, “ali ne brinite – bit ćemo dok ne završim ono što sam namjeravao, nisam se zvao Mile Šund!”

Imao je na umu novu fontanu. Ipak, svi su se nadali da će taj faktor dominirati, da se ti rizici neće iskoristiti. Do te razine, otvorenje novouređenog sjevernog dijela Iličkog placa nije prošlo, a da ljudi nisu bili šokirani izvanrednom pojavom. Konkretno, pokazalo se da se rotor veličine 15 metara kao i fontana unutar Britanskog trga zapravo pojavio usred Britanskog trga. unatoč javnom prosvjedu zasluženih književnika, Fakulteta za stil, okupacije i javnosti, uz istragu Državnog odvjetništva i obustavu poslova po građevinskoj procjeni.

Međutim, ta glasina nije bila gotova. Otvorenje je popraćeno ceremonijom pompoznog kiča kakav se rijetko viđa i na svadbama: dovođenjem zbora Blagoja Bersa da otpjeva himnu i velečasnog Korena da blagoslovi česmu s molitvom. Kad svećenici krste djecu, to je nemar, ali kad krste trgove, to je delikvencija. Prekršaj kao i kaznena šteta protiv države, koja je nereligijska država prema slovu zakona.

U raznim drugim vijestima, za razliku od ove zbirke nestašluka, bio je i dječak koji se popiškio u fontanu. Pitali smo ga zašto je to učinio. – “Ponudio sam potpuno novi plan Britanaca, nisam otkrio još lošiju lokaciju u gradu za to”, opisao je razumno.

IVAN CINGEL

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime