Zagrebački bazeni bit će obloženi žutim pločicama kako bi se manje vidio sav taj urin u vodi

0

Sadržaj

Rate this post

Osim tijekom ljetnih mjeseci, bazeni će ovom odlukom zasigurno ostvariti značajne financijske uštede na grijanju vode tijekom hladnog vremena zbog činjenice da se sam urin zagrijava.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • PEE ZAGREBAČKI BAZEN
  • bazen

Od ove ljetne sezone u zagrebački bazen stavljat će se žute podne pločice kako se ne bi primijetila mokraća u vodi, koja obično prelazi 35%. Ovakvim izborom gradske vlasti postići će se znatne uštede u raznim kemikalijama koje služe kao indikacija mokraće, jer se ruku na srce u bazenu neprestano piša. Prozirna voda u bazenima zbog žutih pločica izgledat će žuto, pa se neće vidjeti ni urin, poručuju iz uprave zagrebačkih bazena. Zbog predviđenog većeg postotka mokraće u vodi, voda u bazenima bit će izmijenjena već za mjesec dana, za razliku od nikada do sada.

“Ovo je inovativna opcija. Financijske uštede neće se vidjeti samo tijekom ljetnih mjeseci, već i zimi, jer se sam urin zagrijava. Ova genijalna strategija u potpunosti je u skladu s najvišim ekološkim zahtjevima, stoga očekujemo poticaje iz EU fondova “, rekla nam je. nadzornica zagrebačkih bazena, dok je plivala popiškila god u 16.

Uz do sada priskrbljeni novac za klor, ali i indikatore, nadzornik bazena planira nabaviti detektore metala, kako bi kasnije otkrili modni nakit, ali i kovanice posjetitelja na kraju bazena.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime