Zagrepchanima porastao zhivotni shtandard imaju najvei broj shtandova po gl

0
Rate this post

Bol u nogama – može imati različite osnove, biti povezan s pretjeranim naporom, ozljedama i deformacijama (npr. ravna stopala), ali i bolestima poput degeneracije kralježnice, artritisa, išijasa ili venske insuficijencije.

Ako je nemoguće povezati bol s umorom ili vježbanjem, trebate posjetiti stručnjaka

Grčevi u nogama – najčešće zahvaćaju listove i javljaju se noću. Nastaju zbog poremećaja ravnoteže vode i elektrolita. Najčešći uzroci grčeva su:

  • neadekvatna prehrana, povezana s dehidracijom i ispiranjem magnezija i kalija,
  • uzimanje diuretika i laksativa (ili bolesti praćene proljevom ili povraćanjem),
  • napor koji izlaže mišiće pregrijavanju,
  • sjedilački način života,
  • medicinska stanja, kao što je degenerativna bolest
    pretilost,
  • dijabetes,
  • anemija,
  • venska insuficijencija.

Edem – može biti simptomi mnogih bolesti, no jedan od najčešćih uzroka je zadržavanje vode u tijelu, što je uzrokovano sjedilačkim načinom života, ograničenom količinom tjelovježbe i konzumacijom velikih količina alkohola, osobito u večernjim satima.

Spider vene – pojavljuju se kao posljedica smanjenja fleksibilnosti i čvrstoće krvnih žila. Proširene vene, s druge strane, nastaju zbog pretjeranog rasta vena povezanih s povišenim krvnim tlakom.

UPOZORENJE! Svaka od ovih tegoba može biti povezana i svaka – iako se čini uobičajenom, poput grča – može biti simptom ozbiljnije bolesti, stoga se vrijedi posavjetovati s liječnikom.

Kako se brinuti za svoje noge?

Uvijek postoje dvije mogućnosti u brizi za svoje zdravlje – možete to učiniti ili uz pomoć prirode ili uz korištenje specijaliziranih sredstava. Međutim, vrijedi zapamtiti da sve što se unese u tijelo nije ravnodušno prema njemu i često briga o jednom aspektu dovodi do nepravilnosti u drugom području.

Kada je riječ o zdravlju nogu – prije svega, vrijedi posegnuti za onim što priroda nudi, a što, suprotno izgledu, može imati snažan i siguran učinak. Također ne biste trebali zanemariti nijedan od simptoma o kojima vam tijelo govori i reagirati prije nego što se vaša nelagoda pretvori u ozbiljan, uznemirujući problem.

Prirodni lijekovi za zdrave noge

Briga o lijepim i zdravim nogama ne treba započeti samo fizičkim naporima, već završiti hidratantnim kremama. Vrijedno je malo izmijeniti postupak, posebno u pogledu njege.Može se učiniti na prirodan i neinvazivan način, npr. uz pomoć odgovarajućih balzama koji sadrže biljne ekstrakte poznate po svojim zdravstvenim svojstvima.

Prirodni lijekovi za zdrave nogeDobro odabran specifičan, npr. ViviLife balzam za noge, pobrinut će se ne samo za odgovarajuću hidrataciju i zaglađivanje kože, već će – zahvaljujući odgovarajućim sastojcima – djelovati dublje.

Vrijedno je obratiti pažnju na sastojke balzama poput divljeg kestena koji jača krvne žile, a time i sprječava proširene vene i paukove vene, japanski ginkgo koji poboljšava rad krvožilnog sustava i poboljšava cirkulaciju, te arnika koja djeluje anti- upalna svojstva i svojstva protiv oticanja.

Svakodnevna njega nogu može biti ne samo ritual ljepote, već i odličan način uživanja u lijepim i zdravim nogama.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime