Brachni par u stanu postavio zvuchnu izolaciju kako susjedi ne bi chuli da

0
Rate this post

U svakom poduzeću, bez obzira koliko se njime dobro upravlja, prije ili kasnije mogu nastati problemi. Najvažnije ih je uočiti i pokušati riješiti. Najvjerojatnije neće nestati sami od sebe, a ako se zanemari, mogu se samo nagomilati.

Naravno, ne znamo mu uvijek pristupiti pa lutamo u mraku. Pa pokušajmo koristiti gotove metode koje bi se mogle pokazati korisnima. U slučaju rješavanja problema može pomoći metoda 5 zašto, koja se naziva i 5W ili 5 zašto. O čemu se radi? Predlažemo u ovom članku!

Što učiniti kada postoji problem u tvrtki?

Sve ide jako dobro, ustrajno radimo na projektima, uspješni smo, zbijena smo ekipa, ne možemo se požaliti na atmosferu. Može se činiti da će iz dana u dan biti samo bolje. Odjednom, međutim, postoji problem. Što učiniti s tim? Kako reagirati?

Prije svega, moramo biti svjesni da se problemi javljaju u svakoj tvrtki. Ponekad ih je više, ponekad se pojavljuju rijetko, ali mi se s njima bavimo i to vrijedi imati na umu. Naravno, ne treba se odmah slomiti i tražiti krivce. To se događa posvuda, i na profesionalnoj i privatnoj osnovi. Najvažnija je volja za njihovo rješavanje.

Ne vrijedi paničariti. Događa se da kad nešto krene po zlu, postanemo nervozni, ne znamo kako reagirati, a glavni nam je zadatak tražiti nekoga na koga ćemo okriviti svu odgovornost. Umjesto toga, bolje je pronaći metodu koja će nam pomoći da riješimo problem i izbjegnemo ga u budućnosti.

Postoji mnogo načina na koje se možemo primijeniti u ovom slučaju. Između ostalog, jedna na koju vrijedi obratiti pažnju je metoda 5 zašto. O čemu se radi? Kako ga primijeniti? Što nam može dati? Savjetujemo!

Vidi također

Faktoring za male poduzetnike – rješenje problema s financijskom likvidnošću
Spor s poslodavcem – kako sporazumno riješiti problem?
Posebna psihofizička spremnost – u kojem je poslu neophodna?

5 zašto

Vidi takođerStalna pitanja “zašto?” često ih povezujemo s malom djecom koja su znatiželjna o svijetu. Zahvaljujući tome puno uče, upoznaju mehanizme onoga što ih okružuje. Promatrajući njihovo ponašanje, i mi možemo pogledati dublje.

  1. Metoda 5 zašto je metoda rješavanja problema koju je razvio Sakichi Toyoda – osnivač Toyota Industries Co., Ltd.
  2. Sastoji se u pronalaženju uzroka problema postavljanjem pitanja „zašto?“ pet puta. (ovaj broj pitanja se može povećati ako je potrebno).

Poanta nije u tome da problem gledamo površno, nego da se upoznamo s okolnostima njegovog nastanka i vidimo gdje je počeo.Zahvaljujući tome, kada znamo uzrok, možemo tražiti rješenja koja će spriječiti da se takav problem više ne pojavljuje, a i ako možemo, moći ćemo odmah djelovati.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime