Modernizacija školstva: Učenici će na glazbenom umjesto o klasičnoj glazbi učiti o narodnjacima

0

Sadržaj

Rate this post

Umjesto Beethovenovih harmonija kao i Straussovih valcera, učenici će obratiti pažnju i naučiti više o strukturama Mile Kitića, Dare Bubamare i raznih drugih modernih glazbenih umjetnika.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • GLAZBENI NARODI CAJKE USTANOVA
  • populisti

Ovih se dana uvelike priča o reformi školskog kurikuluma, a čini se da će uz pozadinu utjecati i na glazbeno društvo. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i nauke, ali i sporta otkrilo je da će djeca od sljedeće školske godine zasigurno učiti o narodnoj glazbi umjesto o simfonijskoj.

Pomoćnik ministra Stipe Mamić opisao je da je vrijeme da se unaprijedi glazbena izobrazba te da bi mladi trebali otkriti pjesme koje se najviše slušaju u Hrvatskoj. Stoga će učenici, za razliku od Beethovenovih harmonija kao i Straussovih valcera, obratiti pažnju i saznati o skladbama Mile Kitića, Dare Bubamare, ali i raznih drugih suvremenih glazbenika.

– Pa tko puno više sluša ozbiljnu glazbu? Pripravnici moraju biti spremni za stvarnost. Nemojmo se zavaravati, sigurno neće sjediti u nekoj operi subotom navečer, ali će sigurno biti pijani i hrkati, plesati po stolovima i oštećivati ​​čaše na čajankama u pojedinim klubovima – rekao je Mamić.

Za razliku od odlazaka na nastupe klasične glazbe, instruktori će djecu voditi u folklorne klubove, a škole će svakako financirati pripravnike nezaobilaznim rekvizitima za cajka party poput debelih zlatnih lančića, svilenih majica, dekoltiranih ružičastih haljina i vrtoglavo visokih potpetica.

Svećenikov prijedlog podržali su brojni članovi Domoljubne zajednice, jer shvaćaju da narodna glazba negativno utječe na mozak mladih učenika i povećava mogućnosti da jednog dana glasaju za konzervativne političke izbore.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime