Mrtvi pirati s kariba odbijaju otii iz dubrovnika dok im jack sperrow ne pl

0
Rate this post

Globalna zdravstvena politika za sve

Pretpostavke politike “Zdravlje za sve u 21. stoljeću”, koju je svjetska zajednica usvojila u svibnju 1998., usmjerene su na provedbu vizije univerzalnog zdravlja, koncepta koji je rođen tijekom Svjetske zdravstvene skupštine 1977. i kao pokret na svjetskoj razini tijekom Konferencije u Almatyju 1978.

Ovaj koncept uključuje globalne prioritete za prva dva desetljeća 21. stoljeća i deset zadataka usmjerenih na stvaranje potrebnih uvjeta za ljude diljem svijeta za postizanje i održavanje najbolje moguće razine zdravlja.

  1. Važno je biti svjestan da zdravlje za svakoga nije jedan i gotov zadatak.
  2. To je prvenstveno koncept socijalne pravde koji daje smjernice utemeljene na dokazima i opisuje proces koji vodi postupnom poboljšanju zdravlja ljudi.
  3. Kao što je istaknuto u Svjetskoj zdravstvenoj deklaraciji (vidi gore), koju su usvojile sve države članice SZO-a u svibnju 1998., provedba zdravlja za sve
    ovisi o priznavanju zdravlja kao temeljnog ljudskog prava.
  4. To zahtijeva veće uključivanje etike i drugih područja znanosti u zdravstvenu politiku, pružanje adekvatnih usluga i istraživanja.

To također znači provođenje u svim zemljama regije politika koje se temelje na jednakosti i solidarnosti i djelovanja uzimajući u obzir različite potrebe muškaraca i žena. Kako je navedeno u Svjetskoj zdravstvenoj deklaraciji, učinkovitost globalne politike “zdravlja za sve u 21. stoljeću” bit će osigurana odgovarajućim nacionalnim strategijama i politikama. Odgovor Europske regije na pretpostavke globalne politike je “Zdravlje 21”.

“Zdravlje 21” kao odgovor Europske regije Svjetske zdravstvene organizacije na globalnu zdravstvenu politiku za sve

Od svog uvođenja 1980. godine, Zdravlje za sve odražava se u cjelokupnoj slici poboljšanja zdravlja u europskoj regiji SZO-a i ima ključnu ulogu u unapređenju zdravstvenog programa. Trenutna revizija ove politike, izražena u obliku pretpostavki “Zdravlja 21”.

Daje važnost zdravstvenim zadacima i strategijama za sve na globalnoj razini

Također će doprinijeti rješavanju budućih zdravstvenih problema u regiji, kao i političkim, gospodarskim i društvenim promjenama i prilikama. Zdravlje 21 donosi etičko i znanstveno tumačenje kreatorima politika na svim razinama, omogućujući im da procijene učinak svojih politika na zdravlje i da koriste zdravlje kao pokazatelj razvoja u svim područjima društva.

Daje važnost zdravstvenim zadacima i strategijama za sve na globalnoj razini“Zdrowie 21” rezultat je zajedničkog iskustva europskih država članica akumuliranog tijekom proteklih 15 godina, koje je rezultat regionalnog pristupa zdravstvenoj politici za sve.

Ovo iskustvo podupire ambicioznu zdravstvenu politiku i dizajn
zdravstvene dobrobiti. Unaprijeđujući dosadašnjih 38 regionalnih zadataka vezanih uz zdravlje za sve i uzimajući u obzir nove izazove, “Zdravlje 21” identificira 21 zadatak za 21. stoljeće, koji zajedno čine bit zdravstvene politike Europske regije.

Ovi zadaci uključuju smjernice za djelovanje u regiji kao i smjernice za postavljanje zadataka na razini država i lokalnih zajednica.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime