News Bar ovaj put ste stvarno pretjerali!

0

Sadržaj

Rate this post

Često čitam ova 2 komentara u komentarima, “Informacijska traka u ovom trenutku ste zapravo pretjerali!” ili “Dupliciraš sebe”, pa hajde da malo o tome pričamo. Information Bar je mjesto za uživanje s elementima ili povremenim obilascima duhovitosti. Što je satira i koja je razlika između satire i duhovitosti?

Wikipedia tvrdi “Dosjetljivost je književni oblik u kojem se privatna, timska, državna ili savezna vlada ozbiljno ismijava”, međutim to je samo kratka definicija satire. Duhovitost je kritički osvrt s komponentama duhovitosti i ne mora uvijek biti zabavan. Dok je čimbenik duhovitosti dijeliti prigovor, gledište ili perspektivu, jedini posao duhovitosti je biti duhovit. Pamet bez faktora je jednostavno duhovitost, a ne satira.

Cilj satire je dodatno preuveličati nešto kako bi to bilo vidljivo drugima ili ih jednostavno podsjetilo da postoji u njihovim životima.

Dakle, kada osoba napiše “Ovo nije smiješno”, to ne bi ni trebalo biti smiješno, već je pisac poruke imao namjeru prenijeti neku poruku čitatelju, a ako je ostavio gorak okus u ustima, zajebi ga ili progutati ili ispljunuti.

Rado bih se dodatno osvrnuo na opaske “ponovi se”. Ne dupliramo se, ali ponekad povećavamo arhivu, jer svaki tjedan imamo par tisuća novih ljudi koji pregledavaju portal, a također u izvoru podataka imamo preko 5 tisuća tekstova za koje nam je povremeno žao što novi gledatelji ne čitati.

News Bar nije čista satira, ali većinu vremena i dalje pokušavamo nasmijati, unijeti malo svjetla u ovo mračno doba, a opet ćemo stalno imati stav, ponekad ekstra očigledan, u nekim slučajevima podvučen duhovitošću.News Bar u ovom trenutku ste stvarno pretjerali. Znam… Žao mi je što nismo u nekim slučajevima, kada smo trebali.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime