Paleontolozi tvrde da brontosaur nije bio debeo ve je samo imao teshke kost

0
Rate this post

Sustav plaćanja usluga primarne zdravstvene zaštite – kombinirani elementi kapitacije (prosječan broj pacijenata pod stalnom skrbi, godišnje po liječniku), učinci slobodnog izbora liječnika ili ustanove koja pruža njegu i naknada za uslugu – nudi veće mogućnosti za takveupravljanje sustavom radi postizanja veće kvalitete skrbi, učinkovitijeg korištenja resursa, zadovoljstva medicinskih usluga i pacijenata, te usmjerenosti na promicanje zdravlja i prevenciju.

Obrazovni programi za zdravstvene službe i menadžere trebali bi se temeljiti na načelima politike zdravlja za sve.

Kako bi se stvorile odgovarajuće tehničke i upravljačke mogućnosti, potrebno je ojačati sve razine zdravstvenog sektora i staviti poseban naglasak nazdravstvene ishode i zdravstvene aktivnosti. Infrastrukturne i javnozdravstvene funkcije u većini država članica zahtijevat će jačanje i modernizaciju u skladu sa zadaćama “Zdravlja 21”.

Obrazovanje i osposobljavanje stručnjaka za javno zdravstvo ne može se ograničiti na njihovu pripremu za obavljanje svog posla u tehničkom smislu, jer bi također trebali biti sposobni djelovati kao voditelji prilika, posrednici, zagovornici zdravlja i sposobni raditi s ljudima u svim sektorima. .

Također je imperativ da se programi edukacije za profesionalne skupine kao npr
arhitekti, inženjeri, ekonomisti, novinari i sociolozi pružili su im potrebna znanja, motivaciju i vještine za podršku multisektorskim aktivnostima za zdravlje.

Upravljanje promjenama u području zdravlja

Cilj: Društveni pokret za zdravlje u duhu novog partnerstva; jedinstvena politika i zdravstveni menadžment u skladu s novom europskom stvarnošću

Promjena uprave

Zajednički napori građana Europske regije da oblikuju budućnost sada su učinkovitiji nego ikad. Menadžment uključuje mnoge načine rješavanja problema i načine zadovoljavanja društvenih potreba, koji se očituju u individualnoj, institucionalnoj, javnoj i privatnoj djelatnosti. To je proces kojim u zajedničkim naporima možete
koristiti sukobe ili razlike interesa. To se odnosi na formalne institucije koje pod takvim utjecajima mogu djelovati nestandardno, na što društvo i njegove institucije daju suglasnost.

Promjena upraveU mnogim zemljama europske regije promijenila se uloga vlada. Stoga, upravljanje zdravljem za sve ne uključuje izravno vlade u razvoj zdravstvenih napora, već nevladine organizacije, civilno društvo i privatni sektor.

Uloga istraživanja i informacija

Zdravstveni programi i politike u mnogim zemljama moraju biti jasnije usmjereni na znanost, dok bi se politike i strategije zdravstvenih istraživanja trebale temeljiti na načelima i potrebama zdravstvene politike za sve. Iznimno je važno održavati pravu ravnotežu između temeljnih i primijenjenih istraživanja.

  • Razvoj u području zdravstva stoga zahtijeva blisku suradnju i međusobno razumijevanje stajališta znanstvene zajednice i kreatora politike o opsegu primjene prvog znanja.
  • Poznavanje toga koji su pristupi zdravstvenim pitanjima primijenjeni, a koji još nisu u potpunosti primijenjeni u praksi, omogućit će učinkovitije radnje za poboljšanje zdravlja i zaštitu okoliša.

Svaka zemlja treba imati mehanizme i alate za sustavno sažimanje, na primjer, jednom godišnje, prikupljenih dokaza o učinkovitosti metoda razvijenih tijekom međunarodnih i nacionalnih istraživanja. Odluke o ovim pitanjima trebale bi se donositi na isti način kao i o svim drugim promjenama u zdravstvenom sektoru.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime