Policija bi trebala moći dijeliti informacije sa Švedskom izvršnom agencijom (JuU13)

0
Rate this post

Švedska agencija za provedbu zakona trebala bi moći dobiti informacije od policije kako bi olakšala rad protiv organiziranog kriminala. Treba otežati krađu i prijevaru osobnih iskaznica i potrebno je više napora za povećanje sigurnosti u bolnicama. To je mišljenje Riksdaga, koji je stoga Vladi uputio tri poziva, tzv.

Prema Riksdagu, vlada bi trebala učiniti sljedeće

Pregledajte sposobnost policije da dijeli informacije sa Švedskom agencijom za provedbu zakona. To se odnosi na imovinu koju policija otkrije tijekom kriminalističkog istraživanja.

Hitno provjeriti je li moguće smanjiti broj odobrenih vrsta osobnih dokumenata. Svrha je smanjiti šanse za krađu ID-a i prijevaru.

Pregledajte što se još može učiniti na jačanju sigurnosti pacijenata i osoblja u bolnicama, a policiji dati uvjete da, primjerice, lakše može protjerati ljude odande.

Prijedlozi za objavu došli su u vezi s Riksdagom koji je razmatrao prijedloge iz razdoblja općih prijedloga 2017. o policijskim pitanjima. Riksdag je odbio druge prijedloge.

Prijedlog odluke povjerenstva: Odobravanje prijedloga mjera za olakšavanje razmjene informacija između Policijske uprave i Švedske izvršne agencije s ciljem oduzimanja imovine pronađene u radu policije, hitno pooštravanje pristupa osobnim dokumentima kako bi se smanjiti krađu i prijevaru osobnih iskaznica te pregled dodatnih mjera koje se mogu poduzeti za povećanje sigurnosti bolnice. Odbijanje drugih prijedloga.

Odluka Riksdaga: Dom je odobrio prijedlog povjerenstva

Zrakoplov zračne kompanije Air Mauritius, pun turista i lokalnog stanovništva, sletio je 1. siječnja na pistu međunarodne zračne luke Sir Seewoosagur Ramgoolam na Mauricijusu.

Zrakoplov je došao iz afričke otočne države Madagaskar, a u njemu je, između ostalog, bila i 20-godišnja žena za koju se vjeruje da je bila trudna kada se ukrcala, ali ne i kada je zrakoplov sletio.

Nakon slijetanja i nakon što su se putnici iskrcali, lokalna carina rutinski je pregledavala zrakoplov u potrazi za krijumčarenom robom. Nisu pronašli ni ilegalnu drogu ni oružje, već nešto sasvim drugo.

U kanti za smeće u jednom od zahoda aviona, carina je na svoje veliko iznenađenje zatekla tek rođenu bebu koja je još bila živa. Piše BBC.

Putnici iz zrakoplova zadržani su dok se situacija ne stavi pod kontrolu, a beba je prebačena u obližnju bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

Dvadesetogodišnjakinja s Madagaskara optužena je da je djetetova majka, ali je isprva poricala da poznaje novorođenče.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime