Filmski svijet je otkrio Hrvatsku

0
Rate this post

Tijekom godina Dalmacija, predvođena Dubrovnikom i Splitom, bila je omiljeni dragulj Hollywooda na jadranskoj rivijeri. James Bond, Robin Hood i Mamma Mia neki su od filmova koji su Hrvatsku imali kao filmsku kulisu.
Filmovi snimljeni u Hrvatskoj:

Mamma Mia (2) – Evo nas opet
(Pierce Brosnan, Meryl Streep)
Pridružite se proslavi, pjevajte i plešite i otkrijte kako je sve počelo! Deset godina nakon Mamma Mie! Premijera filma, dobrodošli ste natrag na čarobni otok. Mamma Mia 2: Evo nas opet ovaj put snimljena na malom otoku Visu koji se nalazi u arhipelagu Pakleni uz Makarsku rivijeru. Do Visa se tijekom dana dolazi brodom.
Mjesta snimanja: Vis i Makarska rivijera (snimanje 2017.)
Izdanje / premijera: 2018
Rezervirajte izlet na Makarsku rivijeru

Snimanje filma Mamma mia u Hrvatskoj

Igra prijestolja
Hvaljena serija Igra prijestolja snimana je na nekoliko lokacija u Dubrovniku i Splitu. Snimali su već 2011. godine u Dubrovniku da bi nastavili sa snimanjem u 2013. Među omiljenim mjestima u Dubrovniku možemo pronaći na primjer:

Tvrđava Lovrijenac
Što bi Dubrovnik bio bez Lovrijenca?
U zapadnom dijelu starog grada izvan gradskih zidina, naći ćete ga na visini stijene od 37 metara (Dubrovnik Gibraltar). S oblikom trokuta, grad je štitilo 10 moćnih topova. Zid, koji je mjestimično debeo 12 metara, ali samo 60 cm sa strane prema gradu, projektiran je tako da se grad po preuzimanju može vratiti iz centra grada. U zidu se vide drevni tragovi bitaka oko grada.

Snimanje za Game of Thrones u Hrvatskoj

Stari grad – Dubrovnik
Silueta ovog grada od pamtivijeka svjedoči o veličini Dubrovnika. U 5. sezoni bila je scena sa stepenicama do Isusovačke crkve (Sv. Ignacije) koje vode do ulice Uz Jezuite. Ovdje možete doći do dvije popularne dubrovačke destinacije, Collegium Ragusinum i Isusovački kolegij. Stepenice u pravom baroknom stilu nalaze se na južnom dijelu Gundulićevog trga. Posjet ovdje podsjeća na mirise bilja i grmolikih muškaraca u oklopima.

Snimanje za Game of Thrones u Hrvatskoj

Porijeklo Robina Hooda

U ovoj verziji Robina Hooda, ratom okorjeli križar Robin od Loxleya i njegovi maurski suputnici pokreću hrabru pobunu protiv korumpirane engleske krune.
Mjesta snimanja: Dubrovnik, Split
Izdanje / premijera: 2018

Snimanje filma Robin Hood u Hrvatskoj

Nasljedstvo
Obitelj Roy poznata je po kontroli najveće medijske i zabavne tvrtke na svijetu. Ali njihov se svijet mijenja kada njihov otac napusti tvrtku. Obitelj Roy je nekoliko epizoda bila na odmoru na jahti, koji se odvijao uz obalu Hrvatske oko Cavtata, Korčule, Mljeta i Šipana.
Mjesta snimanja:
Mjesta na moru: Cavtat, Korčula, Mljet i Šipan.
Mjesta u gradovima: Zagreb i Rijeka
Izdanje / premijera: 2018. – Aktualno

Još uzbudljivih snimaka:

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi
Iako je većina snimljenog materijala snimljena noću, uspjeli su uklopiti dubrovačku auru i atmosfersku temu kao misteriozno mjesto.
Iako scenski dekor filmske kuće, apsolutno nevjerojatna arhitektura Dubrovnika bila je dobro tlo za znanstveno-fantastični stil prije snimanja. Veliki dijelovi centra grada fokusirani su na kamene lukove i tajanstvene građevine.

Pad viteza
2017. godine izašla je serija iz iste snimateljske ekipe koja stoji iza serije Vikinzi. Proizveden i.a. autora Jeremyja Rennera. Viteška tema u Arn stilu s Tomom Cullenom (također u seriji Downtown Abbey). Prva sezona u 10 dijelova s ​​mačevima, konjima, ljubavlju i puno akcije snimljena po vrućini Dubrovnik – Klasična opomena za uspjeh!

Diana
Film Diana iz 2013. fokusira se na posljednje dvije godine života princeze Diane, počevši od razvoda od princa od Walesa Charlesa. Film o britanskoj kraljevskoj obitelji uglavnom je koristio poznati opatijski hotel s aristokratskim arhitektonskim dizajnom i fantastičnim pogledom na Jadransko more.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime