Pitanja koja si treba postaviti prije prihvaćanja ponude za posao

0
Rate this post

Ponuditi posao je očito nešto pozitivno. No prije nego što prihvatite ponudu, možda bi bilo dobro napraviti nekoliko koraka unatrag i razmisliti je li to prava uloga za vas. Može biti primamljivo prihvatiti prvu najbolju ponudu za posao, pogotovo ako već dugo i bezuspješno tražite posao.

Ponekad ćete se možda morati zaposliti iz raznih razloga, ali čak i tada je dobro otkriti zašto kažete da i imati plan unaprijed. Najbolje je ako prihvatite posao s kojim ćete biti zadovoljni. Kako biste saznali je li posao pravi za vas, možete si postaviti ova pitanja.
Je li ovaj posao u skladu s vašim dugoročnim ciljevima u karijeri?

Razmislite kako će ovaj posao izgledati u vašem životopisu i zamislite da o tome razgovarate na budućem razgovoru za posao. Je li uloga u skladu s onim što želite raditi u budućnosti? Čak i ako vas posao ne približi poslu iz snova, važno je da dobijete nešto vrijedno. Možete li nadograđivati ​​svoje vještine i steći značajno iskustvo? Tada se definitivno može isplatiti reći da.

Napuštate li dosadašnji posao ili prelazite na novi?

Dobro razmislite zašto namjeravate prihvatiti ovu ponudu. Ako je to zato što ste nezadovoljni svojom trenutnom ulogom, a ne zato što ste uzbuđeni zbog nove, možda je pogrešno reći da. Isto vrijedi i ako ste nezaposleni. Nemojte se zadovoljiti ulogom koja vam baš i ne pristaje samo zato što je „bolja nego ništa“. Ako imate priliku čekati da dođe prikladnija ponuda, učinite to.
Jeste li zadovoljni ponuđenom plaćom?

  • Provjerite je li ponuđena plaća tržišno utemeljena i pokriva li vaš trenutni način života. Ako niste zadovoljni plaćom, pokušajte se dogovoriti.
  • Ne zaboravite odvagnuti ponuđene prednosti.
  • Možda niste u potpunosti zadovoljni plaćom, ali vam se nude izdašne beneficije? Razmislite što vam je važno i s čime možete zamisliti kompromis.
  • Usklađuje li posao s vašom životnom situacijom?

Važno je da imate posao koji omogućuje zdravu ravnotežu između posla i privatnog života. Razmislite o praktičnim aspektima posla. Ima li tvrtka fleksibilno radno vrijeme koje vam daje priliku da dođete po djecu nakon predškole ili da možete otići na onu yogu koju volite? Saznajte koliko dugo morate svaki dan putovati na posao da biste stigli na posao. Je li vrijedno vremena? Ne biste trebali radikalno promijeniti svoj životni stil i odreći se osobnog života zbog posla. Kada tvrtka pokaže razumijevanje da imate život i izvan posla, dobar je pokazatelj da se dobro odnosi prema svojim zaposlenicima.

Postoji li prilika za rast?

Ako tvrtka nudi razvoj vještina u obliku relevantnih treninga, radionica i tečajeva, to je također dobar znak da je dobar poslodavac. To također pokazuje da mogu postojati prilike za penjanje unutar tvrtke, što je uvijek pozitivno.
Jesu li zadaci zabavni?

Pregledajte odgovornosti i zadatke koje ćete imati. Osjećaju li se zanimljivo i zabavno? Naravno, sve usluge uključuju zadatke koji nisu toliko uzbudljivi, ali oni ne bi trebali biti više od pozitivnih. Što ste više predani svom poslu, to ćete bolje obavljati posao. Veliki dio vremena provodimo na poslu i zato je važno raditi nešto u čemu uživate.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime