Otkriće: Krapinski pračovjek navijao je za Dinamo i išao u 7.c

0

Sadržaj

Rate this post

Nedavno otkrivene gravure na obronku Hušnjaka mogle bi u potpunosti promijeniti sve što smo shvaćali o neandertalcima i njihovom načinu življenja. Međunarodno kliničko područje već traži dodatna iskapanja.

  • Napisao Borna Sor objavljeno 18. kolovoza 2013.
  • Kategorija Najnoviji, INFORMACIJE, Klizač, ZANIMLJIVOSTI
  • Oznake: neandertalci, boravci, otkriće, pračovjek, istraživači

Matija Topolovec/ PIXSELL

Krapina – Renomirana hrvatska web stranica o ostacima špiljskog čovjeka ponovno je u fokusu svjetske znanstvene zajednice. Nekoliko dana ranije na obronku Hušnjaka otkriveni su potpuno novi ostaci prapovijesnog čovjeka. Međutim, u ovom trenutku dokumenti pokazuju puno bolji rast neandertalaca nego što se prije vjerovalo.

Govorimo o trajanju od 70.000 do 30.000 godina pr. Kr. Do sada smo zapravo promatrali oruđe kao i koštane ostatke, no danas smo dodatno otkrili prvi dokument. Na zidovima špilje otkrili smo natpise “Dinamo” i “7.c je najluđi!”. Mi znanstvenici smo šokirani, odmah sam poslao posmrtne ostatke na evaluaciju u sve značajne globusne institute – pričao nam je Dragutin Gorjanović-Kramberger III. s Instituta Franjo Arapović.

Ovo otkriće radikalno mijenja naše pretpostavke o neandertalcima. Ne samo da su bili pismeni, nego su koristili latinično pismo kao i arapske brojeve. Međutim, očito je da je relevantnost zapisa najviše zadovoljila istraživače.

Ono što zaista nismo mogli predvidjeti bio je prastari školski sustav koji je definitivno imao 7 predmeta, kao i minimalno 3 odjeljenja predmeta. Što je određeno zadovoljstvo što dolazi iz akademskog sustava. To što su neandertalci navijali za Dinamo nije nas zaprepastilo – oduševljeni su znanstvenici s magdeburškog instituta.

Slijede godine analize i teoretiziranja, no takva otkrića budi nadu da smo još uvijek iznimno bliski sa svojim starim precima.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime