Znanstvenici: Ako asteroid prepolovi Mjesec, režije će stizati svakih 15 dana

0

Sadržaj

Rate this post

Znanstvenici su zapravo upozorili da bi asteroid, koji je u subotu 16. veljače trebao proći između Zemlje i Mjeseca, mogao pasti pod gravitacijskim utjecajem Mjeseca i u izravnom sudaru s njim prepoloviti ga na dvije komponente. To bi sigurno bilo zauvijek tragično na Zemlji, posebno za proračun članova obitelji.

  • Napisao Vlado Lucić objavljen 9. veljače 2013
  • Kategorija Najnovije, VIJESTI, Slider, ZANIMLJIVOSTI
  • Oznake: 15, planet, dani, mjesec, pedeset posto, režije, sudar

slika: News-Bar. hr.

Mjesec – Asteroid 2012 DA14, koji bi pokrenuo val od 2,4 milijuna tona dinamita, dovoljan je da se Mjesec prepolovi na dva dijela, tvrde istraživači. Iako su prve prognoze sugerirale da bi planet trebao proći na sigurnom rasponu između Zemlje i Mjeseca, potpuno novi podaci preporučuju da bi planet mogao pasti opijen Mjesečevom gravitacijom. To bi moglo odvući asteroid iz njegove orbite, kao i usmjeriti ga izravno u smjeru Mjeseca, uzrokujući kataklizmičnu nesreću dvaju nebeskih tijela.

Flora, a također i fauna, zasigurno bi najviše stradali na Zemlji, ali ne treba zanemariti ni životni standard, jer bi zasigurno trebali izraditi potpuno novi kalendar. U tom slučaju mjesec bi trajao 15 ili 16 dana, što znači da bi građani sigurno morali trošiti energije 24 puta godišnje – upozorio je Adam Trogrlić, astronom s Instituta Franjo Arapović.

Dok cijela zemaljska kugla oklijeva s izvedivom apokalipsom, hrvatski poslodavci je s uzbuđenjem iščekuju. Dok se režije određuju jednom mjesečno, radno zakonodavstvo propisuje da se plaće obračunavaju 12 puta godišnje. To bi zasigurno značilo da bi se prihodi sigurno i dalje pojavljivali svaki mjesec ili svaka 2 mjeseca, a i režije bi stizale svakih 15 dana.

Nesreća bi posebno zadovoljila Radimira Čačića, koji bi nakon toga sigurno ponudio kaznu od 15 mjeseci zatvora za nešto više od pola godine.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime