Zdravko mamic sa suzom u oku prodao brata zorana

0
Rate this post

“Događaji u posljednjih nekoliko mjeseci jasno pokazuju da Udruga i pojedine općine moraju ojačati svoju sposobnost da odgovore na zahtjeve za dobrobit i kvalitetu života koji dolaze iz zajednica”, rekao je predsjednik Anci National Council Enzo Bianco.

Nakon izvanredne situacije Covida na planetarnoj razini, “naši građani razmišljaju o zdravlju na nov način i Anci je vrlo spreman promovirati operativne inicijative za zadovoljenje ovih promijenjenih potreba, još više osnažujući akciju već razvijenu ovih godina.

Dugujemo to našim građanima, naš kredibilitet kao administratora je u pitanju

Govoreći iz Bruxellesa, gdje je sudjelovao na plenarnoj sjednici Odbora regija, Bianco je podsjetio kako se osjetljivost na pitanja kvalitete života duboko promijenila i na razini zajednice.

“Kada smo prije nekoliko godina kao Udruga isticali središnje mjesto tema zdravlja i dobrobiti u gradovima, bili smo gotovo pioniri, a sada je to tema koja se mora smatrati središnjom u političkom dnevnom redu zemlje”, dodao je predsjednik ANCI nacionalnog vijeća.

“Ako je ova hitna zdravstvena situacija istaknula mnoge probleme, s druge strane ubrzala je važna razmišljanja o sportu koji je sve važniji u životu građana kako u velikim gradovima tako i u predgrađima”, naglasio je predsjednik Conija Giovanni Malagò. „Naših 120.000 sportskih udruga, zajedno s poštanskim uredima i agencijama za provođenje zakona, predstavljaju važnu prisutnost na nacionalnom teritoriju.

Tijekom webinara govorio je Vito Cozzoli, predsjednik Sporta i zdravlja

  • Danas – zaključio je – treba se osvrnuti i na prostore namijenjene za sportske aktivnosti koje ne samo da donose velike ekonomske koristi nego i poboljšavaju kvalitetu života građana”.
  • Webinar se u tri uzastopne sesije bavio temom promocije zdravlja, sporta i dobrobiti u gradovima za ispravan način života, dajući život usporedbi iskustava gradonačelnika i upravitelja, uz doprinos stručnjaka, znanstvenika, osoba iz svijet sporta i zdravlja.
  • Vijećnica općine Genova Francesca Fassio donijela je iskustvo svog grada govoreći o “genovskom modelu” za održivi biciklizam. “Trasirali smo 30 km biciklističkih staza s ciljem da počnemo mijenjati mentalitet kako građana tako i lokalnih uprava prema konceptu zdravlja kao općeg dobra”.

Tijekom webinara govorio je Vito Cozzoli, predsjednik Sporta i zdravlja“U normalnoj zemlji potrebno je prijeći od holističke vizije zdravlja koja razmišlja vodonepropusnim odjeljcima, prema općem pristupu koji ima za cilj dobrobit i zdravlje kao opće dobro”, izjavio je Antonio Gaudioso, glavni tajnik Cittadinanzattive.

„Trenutna konfiguracija gradova predstavlja izvor jakih rizika za javno zdravlje, ali u isto vrijeme izazov pun prilika za vlade, regije, gradove i građane svjesne da je zdravlje opće dobro, potpuno stanje psiho-fizičkog zdravlja. -bitak, a ne puka odsutnost bolesti”, objasnila je Andrea Lenzi, predsjednica Gradskog instituta zdravlja i Nacionalnog odbora za biosigurnost, biotehnologiju i znanosti o životu Predsjedništva Vijeća ministara.

“Danas imamo veliku priliku da tjelesnu aktivnost učinimo novim stilom života za naše zajednice, ali da se njome živi organizirano, posebno u urbanim prostorima”, rekao je, nadajući se plodnom dijalogu s Ancijem i talijanskim općinama. “Sport može biti vrlo snažan alat za urbanu regeneraciju, ali i za promicanje kvalitete života i aktivnog građanstva”.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime