1 kilometar 1 ojro

VLADA: Poskupili smo cestarine kako bi se građani manje vozili i time znatno uštedjeli na gorivu

Osim znatne uštede na gorivu i amortizaciji, iz Vlade tvrde kako će poskupljenje cestarina uvelike dići cijene autobusnih karata za Njemačku, što će uvelike smanjiti emigraciju Hrvata iz domovine.

Od dana su cijene cestarina na autocestama pod blagoslovom HAC-a skuplje u prosjeku 5 posto. Iako se u prvi mah činilo kako HAC pod pokroviteljstvom Vlade opet zadaje udar po džepu hrvatskih građana i privrede, iz Vlade tvrde kako je istina u potpunosti suprotna.

"Poskupljenjem cestarina autocesta, građani će se manje voziti i time ostvariti značajne uštede na gorivu i amortizaciji vozila. Građani će isto tako manje koristiti vikendice, koje će uslijed nekorištenja prodati te time neće plaćati porez na nekretnine. Kako će poskupiti kompletan cestovni prijevoz koji koristi autoceste, poskupjet će i autobusne karte za Njemačku, što će uvelike smanjiti emigraciju naših građana u inozemstvo. Iako će prvobitno zbog cestarina poskupiti hrana i piće, oni će biti bolje kvalitete, jer skuplje znači bolje. Ovo je možda samo malo poskupljenje za HAC, ali velika dobrobit za hrvatsko građanstvo", stoji u kratkom dopisu Vlade RH: 

Fotografija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Facebook komentari