Logično: Zbog globalnog zatopljenja prijeti nam ledeno doba

0

Sadržaj

Rate this post

Postojeća količina leda na Arktiku upozorava da će morski put između sjeverne Europe kao i sjeverne Kanade uskoro zasigurno biti dramatično kraći. Putnički biro priprema brodove za krstarenje do Sjeverne pošte.

  • Autor Ivan Prlić – Prle objavljen 20.09.2012.
  • Klasifikacija Najnovije, INFORMACIJE, Klizač, Svijet
  • Oznake: globalno zatopljenje, hladni zimski mjeseci, glacijalno razdoblje, plin

Wikimedia Commons

Hamburg – Stručnjaci upozoravaju da je količina otopljenog leda na Arktiku veća nego ikad od početka mjerenja 1973. godine, a to se može objasniti upravo prilagodbom okoliša koju su donijeli ljudi.

Klimatolozi upozoravaju da nestanak leda može ubrzati razmjenu topline između oceana i atmosfere te stvoriti jake vjetrove, koji mogu izazvati vrlo hladne i snježne zime u Europi, a također u nekom trenutku i novo ledeno razdoblje.

Iako je šira javnost bila zbunjena ovim kontradiktornim podacima, a mogla su se čuti i otvorena pitanja o njihovoj istinitosti, znanstvenici s Odsjeka za rasuđivanje na Institutu Pierre Littbarski u Hamburgu izjavljuju da je to sasvim logična poanta.

Razumno je da se led otapa zbog vrućine. Također je razumno da se kao rezultat velike razlike u temperaturi atmosfere kao i mora, u kojem se nalazi velika količina ukapljene, koliko god hladne vode, stvaraju jaki vjetrovi. Logično je da će zbog ovih vjetrova zimski mjeseci biti vrlo prohladni. Logično je da ekstremno hladne zime pokreću ledena doba. Ili da rezimiramo, potpuno je razumno da će, kada se led na Sjevernom polu otmrzne zbog izvrsne topline, biti toliko prohladno da će se sve zasigurno smrznuti – izjavio je dr. Uwe Geller s hamburškog instituta.

Prema spekulativnim istraživačima, novo glacijalno razdoblje je neosporna istina i oni također pružaju informacije o svojim predviđanjima.
Ledeni pokrivač će se zasigurno protezati uglavnom diljem Europe, od Svalbarda do Ogulina. Prilično je realno očekivati ​​da će Budimpešta, Amsterdam ili Vinkovci u budućnosti dobiti domaćina Zimskih olimpijskih igara. Kako bismo spriječili ledeno doba, moramo prestati s globalnim zagrijavanjem.

Područje svijeta javno je zahvalilo Hrvatskoj, ali i HEP-u na divnoj plati za borbu protiv globalnog zatopljenja.

Hrvatska je problemu globalnog zatopljenja pristupila najavom povećanja troškova grijanja doma, pa će ga većina siromašnijih građana sigurno morati osigurati. Time će se smanjiti količina topline koju će hrvatski stanovi zasigurno iskoristiti za zagrijavanje zemlje.

Čini se da HEP ima logičan razlog za podizanje stope grijanja domova – pokušavaju zaustaviti dolazak novog glacijalnog razdoblja.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime