Gibonni sprema prvi album na hrvatskom jeziku nakon 15 godina

0
Rate this post

Ako tražite ključeve kako biste saznali kako se brinuti o masnoj koži? obratite pozornost na ovaj članak, jer ćemo vam ga na OneHowTo.com detaljno otkriti. Možda će vas također zanimati: Eterična ulja za masnu kožu.

Koraci koje treba slijediti:

Osim jasnog nakupljanja sebuma na licu, masna koža često ima i druge karakteristike, na primjer:

  • Pore ​​se otvaraju zbog koncentracije masti.
  • Briljantan izgled, posebno u vrućim danima.
  • Deblja koža od normalne.
  • Područja gdje se javlja suhoća, kao što su nosnice ili ispod obrva. Ovaj problem može dovesti do seboroičnog dermatitisa, stoga je važno obratiti pažnju na njega.

Ako imate masnu kožu, trebali biste je brinuti tijekom cijele godine.Ne samo kada vrijeme pojačava masnoću, zapamtite da je ustrajnost uvijek ključ svakog tretmana ljepote. Ali kako mu posvetiti potrebnu pažnju? U sljedećim koracima ćemo vam to objasniti.

Ključni aspekt njege masne kože je održavanje pravilnog čišćenja. Lice biste trebali čistiti dva puta dnevno, ujutro i navečer kako biste uklonili kako nečistoće koje se nakupljaju tijekom spavanja, tako i one koje naš dermis zaprimi tijekom dana, skidajući šminku.

Najbolja alternativa je da se odlučite za lagane proizvode koji se eliminiraju vodom.Kao što su gelovi, vode za čišćenje ili sapuni, izbjegavajte kreme za čišćenje ili sredstva za uklanjanje šminke jer dodaju više ulja na lice. Preporuča se da su proizvodi prikladni za masnu kožu jer će pomoći u održavanju ravnoteže dermisa.

Svidjet će vam se: Kako ukloniti bljedilo s lica: najbolji trikovi

Važno je ne čistiti lice previše jer bi to moglo dovesti do suprotnog učinka iritacijom dermisa i ugrožavanjem zdravlja. Također se ne smiju koristiti previše abrazivni proizvodi jer ne jamče bolje čišćenje. Upamtite da je koža na licu vrlo nježna i da je tako treba tretirati.

Svidjet će vam se: Kako ukloniti bljedilo s lica: najbolji trikoviKako se brinuti za masnu kožu – korak 2

Imati masnu kožu ne znači da je ne trebamo hidratizirati, jer čak i ovaj tip tena zahtijeva adekvatno vlaženje. No, u ovom trenutku bitno je koristiti uistinu poseban proizvod za masnu kožu, inače ćemo povećati masnoću i otežati je kontrolirati.

  1. Za ovu vrstu dermisa najbolje je nanijeti samo hidratantnu kremu za laku noć, izbjegavajući dnevne kreme.
  2. Noću je to vrijeme kada se koža sama obnavlja i bolje upija hranjive tvari, pa je odabir kozmetičkog proizvoda ovog tipa pogodnog za masnu kožu najbolja opcija.

Gel i hidratantni serumi Lagane su konzistencije vrlo pogodne za masnu kožu pa se preporučuju. Nakon 25. ili 30. godine života preporučljivo je kupovati i proizvode sa sastojcima protiv starenja.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime