Obama nominiran za Nobelovu nagradu za književnost zbog govora o Siriji

0

Sadržaj

Rate this post

Obama je ponovno uzbudio Švedsku akademiju time što je mogao raspravljati o definiciji oksimorona “Bitka za mir”, kao i opisivanju stilskim brojkama cijelom svijetu kako će američko bombardiranje sačuvati živote nebrojenih civila.

  • Autor Gost Novinar objavljen 3. rujna 2013.
  • Klasifikacija Najnovije, INFORMACIJE, Klizač, Svijet
  • Oznake: barack, književna djela, čast, nobel, obama

Wikimedia Commons

SAD – Nakon govora koji je američkoj zemlji riješio šef države Barack Obama, u kojem je objasnio i opisao čimbenike za vojnu intervenciju u Siriji, Komisija za Nobelovu nagradu odlučila je ponovno izabrati njega za nagradu – za književna djela . U njihovom objašnjenju stoji:

Karakteristike stvorenog kao i opravdanje čudnog su nešto što prije nije viđeno na planeti stvorenoj riječi. Stilski brojevi kojima je gospodin Obama obogatio svoj tekst, kao i dubina opisa, ponekad nakratko poremećena značajnim zaustavljanjima, zapravo su toliko dirnuli naše sudionike da se nekoliko njih nalazi pred dugotrajnim izborom da nikad ne pročitaju znanost beletristično objavljivanje još jednom, kao i neki su spremni predati znanstveno istraživanje.

Na pitanje novinara što će se sigurno dogoditi s Nagradom za mir Baracka Obame 2009., glasnogovornik je preporučio da, ako projekt američke vojske u Siriji postigne uspjeh, to može biti prvi, a ne samo dvostruki, nego – trostruki dobitnik Nobelove nagrade, od tada bi mu se sigurno dodijelila nagrada za – kemiju.

stvara: Peđa Bajović

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime