Graani shokirani shto predsjednica mora na fizikalnu terapiju jer nisu znal

0
Rate this post

Prekomjerna tjelesna težina može uzrokovati impotenciju jer je izravno povezana s proizvodnjom hormona, s obzirom na to da se kod pretilih pacijenata proizvodnja testosterona, hormona odgovornog za kontrolu seksualnih funkcija i performansi, znatno smanjuje.

Proizvodnju testosterona provode specijalizirane stanice prisutne u testisima, koje stimuliraju drugi hormoni hipofize.

Obično se u tom procesu dio testosterona pretvara u estradiol, ženski hormon.

Kod pretilih muškaraca dolazi do neravnoteže u ovom procesu transformacije, zbog povećanja broja masnih stanica, povećanja razine inzulina, smanjenja omjera FSH/LH, smanjenja inhibina, proteina koji se proizvodi u testisa i smanjenje razine SHBG-a, proteina koji proizvodi jetra koji nosi testosteron.

Ova neravnoteža može naštetiti procesu stvaranja sperme, smanjiti muški libido i otežati erekciju. Uz to, pretilost može donijeti i kardiovaskularne bolesti, koje također mogu biti povezane s nastankom erektilne disfunkcije.

Navike koje povećavaju šanse za pretilost i probleme muškog spolnog zdravlja

Sjedilački način života velika je prijetnja zdravlju općenito i ne može biti drugačije kada je u pitanju muško spolno zdravlje. Nedostatak tjelesnog vježbanja povećava šanse za razvoj nekih srčanih bolesti i pretilosti, koje, kako je ranije objašnjeno, utječu na seksualni život muškarca.

  1. Osim toga, sjedeći muškarac ima veće poteškoće u obavljanju aktivnosti koje zahtijevaju neku vrstu napora, kao što je seks, na primjer.
  2. To također može izazvati probleme s mentalnim zdravljem kao što su stres, depresija i obeshrabrenje, dodatno povećavajući poteškoće u dobrom radu tijekom veze.
  3. Prekomjerna konzumacija masne hrane, osim što povećava rizik od pretilosti, također pomaže u smanjenju proizvodnje testosterona, ugrožavajući seksualni učinak muškarca.

Masna hrana i dalje može uzrokovati više kardiovaskularnih problema, jer imaju tendenciju začepljenja vena i arterija, ometajući cirkulaciju krvi u cijelom tijelu, uključujući penis, što može rezultirati erektilnom disfunkcijom.

Stoga je glavni čimbenik koji treba liječiti uzrok impotencije, što je u ovom slučaju pretilost. Stoga je vrijedno napomenuti da bi dobre prehrambene navike i bavljenje tjelesnim aktivnostima trebali biti stalna briga za muškarce, posebno za one koji žele održati zadovoljavajući seksualni život.

Ako se seksualni problem nastavi, naglašavamo da je konzultacija s liječnikom specijalistom neophodna za razumijevanje razloga ove postojanosti i najboljeg liječenja.

Nemojte se plašiti ako doživite neke događaje nedostatka erekcije, erektilne disfunkcije ili seksualne impotencije. Za rješavanje problema potražite pomoć stručnjaka. Klinika Upmen može vam pomoći kroz personaliziranu uslugu i uz potpunu povjerljivost.

Više od 70 milijuna odraslih u SAD-u je pretilo

  • Reuters
  • Autora Maggie Fox

Više od 70 milijuna odraslih u SAD-u je pretiloWASHINGTON (Reuters) – Više od 72 milijuna odraslih u Sjedinjenim Državama, ili 26,7 posto od ukupnog broja, pretilo je, što je povećanje od 1 postotni bod u dvije godine, objavila je u utorak američka vlada.

Pretilost je postala “glavna prijetnja javnom zdravlju” i stalno se pogoršava, rekli su američki centri za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC). “Potrebni su nam intenzivni i trajni napori u borbi protiv pretilosti”, rekao je direktor CDC-a dr. Thomas Frieden, u izjavi.

“Ako to ne učinimo, više ljudi će se razboljeti i umrijeti od bolesti povezanih s pretilošću poput srčanog udara, moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i određenih karcinoma, koji su neki od vodećih uzroka smrti.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime