Josipović: Planiram se pokrstiti do izbora

0

Sadržaj

Rate this post

Predsjednik tvrdi da je zapravo otkrio Boga u izbornim anketama.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • BOG VJERO BIRA CRKVU JOSIPOVIĆA
  • Josipović

U podužem sastanku za Malo vijeće, poglavar Ivo Josipović osvrnuo se na svoje uvjerenje, odnos prema Bogu kao i na sekularnost države. Šef države Josipović, navodni agnostik, otkrio je svoje nedavno krštenje.

– Kad sam bio mlad sudionik Organizacije komunista, agnosticizam mi je dolazio normalno. Nezauzimanje stava, neocjenjivanje uvjerenja i slaganje s većinom političke elite vodilo je moje partnerstvo prema vjeri kao i prema Bogu. Ali nakon toga čovjek i dalje živi kao i živi život, kao i kasnije godine, kada počinje sumnjati postoji li Bog i kako pobijediti na demokratskim političkim izborima u katoličkoj zemlji – opisao je Josipović svoje prizore.

Uz predstavljanje, Josipović svake nedjelje na Kaptolu sa svojim pajdašem nadbiskupom Bozanićem vodi duboke filozofske rasprave o povjerenju i Bogu.

– Doživljavamo duhovne teme poput pomoći Crkve na sljedećim političkim izborima i očuvanja netransparentne službe Kaptola. Neki od ovih stilova me bacaju u stanja duboke meditacije, kao što je podrška crkve osuđenim ratnim zločincima, kao i slom zdravstvenog i wellness obrazovanja. Ponekad razmišljajući o Bogu padam u trans u kojem napuštam svoje tijelo i na kraju postajem čista ljubav. Stoga političke izborne ankete smatram izvan tijela i također sam sve sigurniji da u njima nalazim potvrdu da Bog postoji. Tako da se planiram krstiti do predsjedničkih izbora – rekao je šef države Josipović.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime