Merkel o kurikulumu: Mladi Hrvati bi zbog svoje budućnosti trebali bolje baratati njemačkim jezikom

0

Sadržaj

Rate this post

Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da njemački jezik mora biti daleko više zastupljen u novom nastavnom planu i programu, jer će u konačnici, uz engleski, on biti jedini potreban za budući rad.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • KURIKULARNA REFORMA MERKEL ZAGREB
  • Angela Merkel 1

Njemačka kancelarka Angela Merkel podržala je današnji skup podrške kurikularnoj reformi koji će se zasigurno održati u 18 sati na glavnom zagrebačkom trgu. Merkel smatra da bi se njemački jezik trebao puno više zalagati u potpuno novom obrazovnom programu, jer će ga mladim Hrvatima uistinu trebati kada se budu koristili u Njemačkoj. Jedna od najmoćnijih gospođa na svijetu također je istaknula kako treba prezentirati nastavu njemačke povijesti, jer je zbog činjenice koja se nudi sadašnjoj državi Hrvatskoj specifično da mladi Hrvati ne uče stvarne povijesne činjenice o nacizmu i fašizmu i njihove štetne posljedice za autonomno i civilno društvo.

“Pretpostavljam da naši budući zaposlenici slabo poznaju njemački jezik, ali i gramatiku, što im otežava pronalaženje zaposlenja. Kao i povijest. Mi se u Njemačkoj sramimo svog nacističkog porijekla, a neki pojedinci u Hrvatskoj ponosni što smo naši robovi. Hitno je potrebna kurikularna reforma u Hrvatskoj, s obzirom na činjenicu da imamo veliki broj zaposlenika iz Hrvatske koji ne znaju ni svoj jezik, a da ne govorimo o njemačkom”, navela je Merkel u izjavi u ime kurikuluma.

Na ovu izjavu odgovorili su Zlatko Hasanbegović, kao i Bruna Esih, obavijestivši gospođu Merkel da treba zamjeriti pristaše zbog lošeg poznavanja njemačkog jezika, jer bez njih kurikularna reforma zasigurno ne bi bila potrebna jer bi nam njemački zasigurno bio materinji jezik.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime