Plenkovi obeao 50 tisua novih radnih mjesta i to u njemachkoj

0
Rate this post

Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom suočavaju se s stalnim izazovima: opetovanim neuspjehom u prehrani, nedostatkom odobrenja obitelji i prijatelja, ironijom i komentarima stranaca. Često doživljavaju diskriminaciju na poslu, ne mogu udobno sjediti u kinima ili na sjedalima u autobusu ili avionu. Ova anksioznost i depresija mogu dovesti do godina patnje.

  • Neplodnost
  • Nemogućnost ili smanjena sposobnost rađanja djece.
  • pukotine na koži

Higijena kože može biti veliki problem za pretile jer se slojevi kože mogu trljati jedan uz drugog uzrokujući pukotine i infekcije.

Otečene noge/čirevi na koži

Otekline na nogama pretilih osoba su česte zbog ugrušaka u venama na nogama. Mogu se pojaviti pukotine na koži koje će, ako se ne liječe, teško zacijeliti.

Urinarna inkontinencija

Težak, ispupčen trbuh i posljedično opuštanje mišića zdjelice, osobito povezano s posljedicama poroda, mogu oslabiti zalistak mokraćnog mjehura, što dovodi do urinarne inkontinencije kod kašljanja, kihanja ili smijeha.

menstrualne nepravilnosti

Morbidno pretile žene često imaju poremećaje menstrualnog ciklusa, uključujući prekide, abnormalni menstrualni tijek i pojačanu bol povezanu s menstrualnim ciklusom.
Venski zastoj u donjim ekstremitetima

Bolesti srca ili bubrega uzrokovane prekomjernom tjelesnom težinom mogu uzrokovati venski zastoj koji utječe na funkciju vena na nogama. Uobičajeni rezultat je oticanje potkoljenice i gležnja.

Ideopatska intrakranijalna hipertenzija (također poznata kao lažni tumor mozga)

Riječ je o povećanju tlaka cerebrospinalne tekućine. Cerebrospinalna tekućina je tekućina koja kupa mozak i leđnu moždinu. Češći je kod žena s prekomjernom tjelesnom težinom u reproduktivnoj dobi. Ako se ne liječi, može uzrokovati oštećenje vida, pa čak i sljepoću.
Dislipidemija (anomalije u metabolizmu lipida)

Dislipidemija je poremećaj masnih tvari u krvi. Uobičajeni oblik dislipidemije naziva se “visok kolesterol”. Međutim, dislipidemija je pojam koji se odnosi na sve zdravstvene probleme povezane s nedostatkom ili viškom određenih lipida.

Opasnost nastaje kada se lipidi počnu nakupljati unutar stijenki arterija, a ožiljno tkivo i drugi otpadni produkti počnu nakupljati i stvrdnjavati stijenke. Neke arterije su doslovno začepljene. Liječnici ovu pojavu nazivaju ateroskleroza, odnosno otvrdnuće arterija.

Plućna embolija

Plućna embolija je uzrokovana ugruškom u venskoj cirkulaciji. Većina potječe od ugrušaka nastalih u donjim ekstremitetima, poznatih kao duboka tromboza krvnih žila (DVT duboka venska tromboza). Kako su osobe s prekomjernom tjelesnom težinom osjetljivije na probleme s cirkulacijom, šanse za plućnu emboliju su velike.

Pankreatitis

  • To je bolest u kojoj se gušterača upali. Bolest nastaje kada se aktiviraju probavni enzimi i počnu napadati gušteraču.
  • pretilo
  • Mogućnosti za medicinsko liječenje morbidne pretilosti

Postoji mnogo opcija za one koji se žele podvrgnuti tretmanu za smanjenje tjelesne težine. Sami zdravstveni planovi zahtijevaju od pacijenata da imaju povijest medicinskih tretmana mršavljenja pod nadzorom prije nego što se mogu prijaviti za operaciju.

Programi za smanjenje tjelesne težine bez kirurških zahvata temelje se na nekoj kombinaciji promjene prehrane/ponašanja i redovite tjelovježbe. Nažalost, čak inajučinkovitiji programi pokazali su pozitivne rezultate samo u malom postotku pojedinaca.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime