Reiner trazhi promjenu imena trga matije gubca kako kmetovima ne bi padale

0
Rate this post

Radni uvjeti i okruženje u građevinarstvu

Predstavlja administrativne, planske i organizacijske smjernice za sprječavanje profesionalnih bolesti i nesreća koje su povezane s procesima, uvjetima i radnim okruženjem u ovom sektoru.

NR 19 – Eksplozivi

Donosi specifikacije za sigurnost skladištenja, rukovanja i transporta eksploziva radi zaštite fizičkog integriteta zaposlenika i očuvanja njihovog zdravlja.

NR 20 – Zapaljive i zapaljive tekućine

Ovdje su smjernice koje osiguravaju sigurnost pri skladištenju, rukovanju i transportu zapaljivih i zapaljivih tekućina.

NR 21 – Rad na otvorenom

  1. Sastoji se od prilagođavanja skloništa, čak i ako su rustikalna, za zaštitu radnika od prekomjerne sunčeve svjetlosti, vrućine, hladnoće, vlage i neugodnih vjetrova.
  2. NR 22 – Sigurnost i zdravlje na radu u rudarstvu
  3. Naglašava proces planiranja i organizacije za razvoj sigurne rudarske aktivnosti s naglaskom na zdravlje radnika.

 Zaštita od požara

Donosi specifikacije o opremi za gašenje požara i naglašava odgovarajuće postupke za osiguranje fizičkog integriteta radnika i imovine tvrtke. NR 24 – Sanitarni i udobni uvjeti na radnim mjestima. Na poslodavcu je da osigura higijenske i ugodne uvjete na radnom mjestu osiguravajući za svoje zaposlenike kupaonice, svlačionice, kuhinju, smještaj i pitku vodu.

NR 25 – Industrijski otpad

Njime se utvrđuju mjere koje se moraju poštivati ​​u odnosu na ispravno odredište krutog, tekućeg i plinovitog otpada koji nastaje u industrijskim procesima. NR 26 – Sigurnosna signalizacija Boje se koriste kao način komunikacije i sprječavanja mogućih nesreća. Identificira sigurnosnu opremu, ograničava područja i upozorava na zapaljive ili otrovne tekućine i plinove koji se mogu koristiti u industriji.

 Zaštita od požaraNR 27 – Stručni upis tehničara zaštite na radu pri Ministarstvu rada – Opozvan

Odnosi se na stručnu registraciju tehničara zaštite na radu pri Ministarstvu rada i zapošljavanja (MTE). Ovo pravilo je ukinuto 2008. godine i trenutno se profesionalna registracija nalazi u radnoj kartici socijalnog osiguranja (CTPS).

  • NR 28 – Inspekcija i kazne
  • Pojašnjava određivanje rokova za ispravak nesukladnosti i primjenu novčanih kazni zbog kršenja Regulatornih normi.
  • NR 29 – Sigurnost i zdravlje u lučkom radu
  • Olakšava prvu pomoć i pruža poboljšanja u sigurnosnim i zdravstvenim uvjetima lučkih radnika.
  • NR 30 – Sigurnost i zdravlje na radu na plovnom putu

Njegov je cilj zaštititi i regulirati sigurnosne i zdravstvene uvjete radnika na bilo kojem trgovačkom plovilu koji se koristi u prijevozu robe ili putnika, u pomorskoj plovidbi na duge udaljenosti, u kabotaži (plovidba u obalnim vodama), u unutarnjoj plovidbi, u tegljenju na na otvorenom moru, kao i na pomorskim i riječnim platformama, kada su u deplasmanu, te pomorska i lučka pomoćna plovila.

NR 31 – Sigurnost i zdravlje na radu u poljoprivredi, stočarstvu, šumarstvu, šumarstvu i akvakulturi

Utvrđuje propise koje se moraju poštivati ​​u organizaciji i radnom okruženju kako bi se planiranje i razvoj djelatnosti u poljoprivredi, stočarstvu, šumarstvu, šumarstvu i akvakulturi odvijalo na siguran način i spriječilo moguće profesionalne bolesti.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime