Uprava agrokora radila na studentski ugovor sc u dugovima 40 milijardi kuna

0
Rate this post
  • Kliknite ovdje i provjerite često postavljana pitanja.
  • Kliknite ovdje i shvatite kako funkcionira suđenje u zdravstvu.
  • Kliknite ovdje i pogledajte digitalnu knjigu “Što je SUS”.
  • Kliknite ovdje i preuzmite knjižicu “Razumijevanje SUS-a”.
  • Kliknite ovdje i preuzmite e-knjigu “SUS Management”.
  • Kliknite ovdje i shvatite kako radi Zdravstveni ombudsman države Minas Gerais.
  • Kliknite ovdje i preuzmite e-knjigu “Često postavljana pitanja o strategiji e-SUS AB u Minas Geraisu”.
  •  Kliknite ovdje i pristupite virtualnoj zdravstvenoj biblioteci (VHL)

Kako se financira SUS?

Prema saveznom ustavu, općine su dužne izdvajati 15% prikupljenih sredstava za zdravstvene aktivnosti. Za državne vlade taj postotak iznosi 12%. Savezna vlada, s druge strane, ima malo složeniji izračun: mora uzeti u obzir ono što je potrošeno u prethodnoj godini, plus nominalnu varijaciju bruto domaćeg proizvoda (BDP). Dakle, ova varijacija se dodaje onome što je potrošeno u prethodnoj godini kako bi se definirala vrijednost minimalnog ulaganja u toj godini.

Tko može koristiti SUS?

Svi Brazilci mogu koristiti SUS, jer svi doprinosimo svojim porezima da bi on funkcionirao. SUS je integralan, egalitaran i univerzalan, odnosno ne pravi i ne smije praviti nikakvu razliku među korisnicima. Čak i stranci koji su u Brazilu i iz nekog razloga trebaju zdravstvenu njegu, mogu besplatno koristiti cijelu SUS mrežu.

Ako platim privatni liječnički pregled ili imam zdravstveni plan, koristim li SUS?

Da, koristiti. Svi Brazilci na neki način koriste Unificirani zdravstveni sustav (SUS), budući da sustav nije ograničen na kliničku i/ili bolničku skrb. Međutim, Nacionalna dopunska zdravstvena agencija (ANS) provjerava, regulira, kvalificira i omogućuje brazilske zdravstvene planove. ANS je autoritet Ministarstva zdravstva. Važno je zapamtiti da Ministarstvo zdravstva, zauzvrat, provodi decentralizirano i tripartitno upravljanje SUS-om zajedno s državnim i općinskim odjelima za zdravstvo.

Za koje je druge javnozdravstvene akcije nadležan SUS?

Djelovanje Jedinstvenog zdravstvenog sustava (SUS) raznoliko je i uključuje, na primjer, kontrolu kvalitete pitke vode koja dospijeva u vaš dom, provjeru hrane od strane Zdravstvenog nadzora u supermarketima, kafeterijama i restoranima koje svakodnevno koristite, u radu na zračnim lukama i autobusnim kolodvorima, pa čak i u pravilima prodaje generičkih lijekova ili u kampanjama cijepljenja, darivanja krvi ili majčinog mlijeka koje se odvijaju tijekom cijele godine.

Na primjer, SUS provodi mnoge medicinske zahvate srednje i visoke složenosti, kao što su darivanje krvi, darivanje ljudskog mlijeka (kroz banke ljudskog mlijeka), kemoterapija i transplantacija organa, između ostalog.

Za koje je druge javnozdravstvene akcije nadležan SUSKada koristim usluge filantropske bolnice, koristim li i SUS?

Da je. Što se tiče Santas Casas i filantropskih bolnica, Ministarstvo zdravstva ugovorom prenosi sredstva odgovornom upravitelju (država ili općina) kako bi ih oni mogli prenijeti zdravstvenim ustanovama povezanim s Jedinstvenim zdravstvenim sustavom (SUS).

  1. Preneseni federalni resurs sastoji se od proizvodnje usluga, koja kao referencu ima tablicu SUS, te raznih poticaja koji značajno povećavaju obim transfera.
  2. Trenutno 50% iznosa koji se doznačuju državama i općinama više se ne odvija preko tablice SUS-a, već putem poticaja i drugih modaliteta kojima je kvaliteta prioritet.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime