Meksički narkokarteli odustaju od poslova u Hrvatskoj zbog birokracije i korupcije

0

Sadržaj

Rate this post

Nakon višemjesečnog oštećivanja pragova brojnih establišmenta, nekoliko jednih od najmoćnijih meksičkih klanova odustaje od ulaganja u Hrvatsku.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • MAFIJSKI KARTELI HRVATSKA BIROKRATIJA
  • Meksički-kartel-klizač-e1351284441933

Agenti liječničkih kartela nedavno su medijima otkrili da se povlače iz Hrvatske jer ih, bez obzira na brojne eure mita, od državnog vrha do regionalnog, još nitko nije upoznao. Arturo Ortega Camacho iz kartela Los Zetas, koji upravlja velikim dijelom Meksičkog zaljeva, sažeo je svoje ogorčenje poslovanjem u Hrvatskoj.

– Prije nego što smo došli upravo ovdje, slušali smo bajku o raju za pranje novca, ali su se izazovi pokazali nepotrebnim. Ne radi se o tome da pojedinci nisu za pronevjeru i spletke, no jasno je da naš mračniji tečaj i španjolski jezik vašim vlastima impliciraju da na naše pozive za potporu ne treba odgovarati. Pa pitam državnu i lokalnu vlast: koji dio prijetnje ‘šivat ćemo kožu s vaših lica na nogometne sfere' ne razumijete? Nema druge, sigurno ćemo trebati u BiH jer imamo dogovor sa srpskim podzemljem da izbjegnemo dvostruku kriminalizaciju – tvrdi dobrodušni agent Zetasa.

Do njega je bio član manjeg kartela Juarez, koji se proteže uz granicu sa SAD-om.

– Pretpostavio sam, daješ gotovinu što je to, međutim… Prijatelji iz Meksika su mi savjetovali da pokušam po zakonu, ali teško je jer smo skupljajući dozvole potrošili 3 spremnika, koji još nisu spremni. Razmatrali smo i val fizičkog nasilja koji bi rezultirao izvanrednim stanjem, ali jedini ljubazni djelatnik nas je obavijestio da država i njezini dobri prijatelji imaju monopol na izvanredno stanje. Drugim riječima, ništa od ulaganja – završio je Esteban Rodriguez.

Obojica zastupnika slažu se da je najvjerojatnije da bi karteli, da su karteli zapravo ranije priznali Hrvatsku na samom početku 1990-ih, zasigurno brzo riješili bilo što, kao kad je riječ o primopredaji Hrvatskog Telekoma Njemačkoj.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime