EKSKLUZIVNO: Po uzoru na Krim i Veneciju, Istra organizira referendum o odcjepljenju

0

Sadržaj

Rate this post

Ivan Jakovčić svakom Istrijanu koji izabere samostalnu Istru obećava mali istarski gradić, a i Damir Kajin obećava sretnu saborsku mirovinu.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • ISTRA RAZVOJ
  • Sloj grba Istre

Planina Učka štitila je Istru od utjecaja recesije koja je uništila Hrvatsku. Dok vojska hrvatskih loših, ali i beskućnika kopa po kontejnerima u potrazi za nekoliko butelja za preobrazbu za 50 lipa, u Istri se iz butelja opijaju najbolja istarska vina i reže se najbolji pršut i jede najfinija janjetina. Ipak, možda bi bolje živjeli u Istri, samo kad ne bi trebali slati veliki dio eura koji teče od posjetitelja u Zagreb, koji preziru.

– U Istri je izvrsno, ali može i puno bolje. Zamislite autentične, zadivljujuće, istarske kuće koje se dižu u zrak. Bazeni sa slapovima puno ljepši od Plitvičkih jezera. Boškarin s ugrađenim krilima koji lete okolo. Kućni ljubimci koji njuškaju tartufe hranit će se tartufima. Svaki Istrijan, ne samo ja, ima svoj grad! Ne izgleda loše – opisao je svoju utopiju Ivan Jakovčić na skupu IDS-a.

Damir Kajin, koji upravo osniva novu stranku, obrušio se na svog bivšeg menadžera Jakovčića i rekao da sve što je zapravo obećao nije dovoljno.

– Uz sve što vas je Jakovčić uvjeravao, dajem i povlaštene mirovinske planove. U to vas sigurno neće uvjeriti jer je i on korumpiran da nešto podijeli s Istrijanima. No Istrijanima navodim Istru, a Istranima povlaštene saborske mirovinske planove. A i brdo alkohola – uvjerava Damir Kajin.

Podršku istarskom separatizmu stizale su Kosovo, Sjevernotalijanska organizacija, Katalonija, Krim i Slavko Linić, koji zapravo već duže vrijeme razotkriva separatističke strasti za odvajanjem od vlade Zorana Milanovića.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime