Udruga vigilare moto sljemenske utrke na sleme je neprihvatljiv nehrvatski

0
Rate this post

Trajanje jednog treninga treba biti minimalno 10 minuta, a za dodatne zdravstvene dobrobiti, trajanje umjerene aktivnosti treba produžiti na 300 minuta tjedno, odnosno 150 minuta snažne aktivnosti ili ekvivalentnu kombinaciju umjerene i energična aktivnost. Vježbe za jačanje mišićne snage, uzimajući u obzir sudjelovanje velikih mišićnih skupina, treba izvoditi najmanje dva puta tjedno.

Preporuka umjerenog kombiniranog treninga aerobnih vježbi i vježbi otpora čini se najkorisnijom jer daje najbolje rezultate u postizanju zdrave tjelesne težine, smanjenju tjelesne masti i povećanju respiratorne funkcije.

Pušenje duhana

Pušenje se smatra jednim od najvažnijih čimbenika koji negativno utječu na stanje kože, sluznice i zuba, odnosno područja ljudskog tijela koja određuju tzv. zdrav izgled i ljepota, koji imaju značajan utjecaj na dobrobit i važan su čimbenik dobrobiti ljudskog života.

Dugotrajno pušenje, kako aktivno tako i pasivno, može značajno ubrzati proces starenja kože, a time i izravno odrediti izgled i estetiku kože. Pušenje u prosjeku 20 cigareta dnevno ubrzava fiziološki proces starenja za oko 10 godina. Nikotin i slobodni radikali uglavnom doprinose preranom starenju kože.

Dijeta i celulit

Celulit je lezija kože koja se često opisuje kao “narančina kora” koja se pojavljuje na bedrima, stražnjici, a ponekad i na donjem dijelu trbuha i nadlakticama zdravih žena. Ovaj problem pogađa oko 85% žena nakon puberteta, rijetko muškarce.

Stoga se može reći da je celulit jedan od najviše proučavanih estetskih, nebolestivih problema, zajednički mnogim ženama. Uzrok celulita se još uvijek raspravlja.

Najčešći su endokrini i metabolički

Hormoni imaju predisponirajuću ulogu u patofiziologiji celulita nakon puberteta. Autori primjećuju da estrogeni (ženski spolni steroidni hormoni koje luče jajnici) mogu pogoršati fiziološke promjene uzrokujući celulit. Ovaj problem pogađa i mršave žene, no prekomjerna težina i pretilost ga znatno pogoršavaju. Pušenje povećava rizik od celulita.

  • Dim cigarete slabi stvaranje kolagena, glavnog strukturnog proteina vezivnog tkiva, a oslabljeno vezivno tkivo može omogućiti masnim stanicama da lakše prodru u dermis.
  • Važno je shvatiti da istraživanja jasno pokazuju da je celulit karakterističan za potkožni masni sloj tijela i uobičajen je za žene.

Najčešći su endokrini i metabolički Što se može preporučiti za ispravljanje ovog estetskog nedostatka? Prvo, trebali biste početi s promjenom prehrane. Pokazalo se da se celulit smanjio kod žena koje su uspjele smršavjeti. No, sama prehrana nije dovoljna, a važna je i tjelesna aktivnost.

Smanjena kalorijska dijeta u kombinaciji s aerobnim treningom i treningom snage smanjuje potkožni masni sloj. Vrijedno je naglasiti da se, kako pokazuju histološke studije, unatoč gubitku tjelesne težine, masne stanice ne povlače iz sloja dermisa. Jedna od najučinkovitijih metoda borbe protiv celulita je trening otpora (snage), jer dovodi do smanjenja potkožnog masnog tkiva koje se nalazi iznad mišićnog sloja. Ako su mišići na bokovima, bedrima i stražnjici slabi i mlohavi, to pridonosi prizoru “izbočina” na površini kože.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime