Unatoch porazu chiliu organiziran dochek u rodnom monte carlu

0
Rate this post

Nedavno su se u medijima pojavile informacije o “vodenom celulitu”. U znanosti ne postoji takav izraz. Celulit se pogrešno poistovjećuje s edemom, u kojem dolazi do nakupljanja tekućine u unutarstaničnom prostoru ili u stanicama tkiva u različitim dijelovima tijela.

Edem može biti posljedica poremećaja cirkulacije krvi u malim krvnim žilama i povećane propusnosti stijenki žila. Nastanak edema također može biti povezan s poremećajima elektrolita, poremećenom limfnom drenažom ili hormonalnim poremećajima.

Njihovu čestu pojavu potrebno je konzultirati s internistom

U većini slučajeva učinkovita je promjena prehrane (smanjenje količine soli u prehrani, ograničavanje konzumacije visoko prerađene hrane, povećanje konzumacije povrća i voća bogatog kalijem, povećanje konzumacije vode s malo natrija i redovite tjelesne aktivnost).

Međutim, ponekad oteklina može biti simptom bolesti i stoga je važno konzultirati se s liječnikom primarne zdravstvene zaštite.

  • dr inż. Katarzyna Okręglicka
  • Specijalist u području ljudske prehrane i dijetetike
  • Zdravlje je lijepo

Svi poznajemo ljude koji jednostavno zrače ljepotom – iako ne možemo točno definirati što je to. Imaju energiju, vitalnost, iskrice u očima. Ne odgovaraju nužno klasičnim uzorcima ljepote, gdje su bitne simetrične crte lica, lijepo oblikovane usne i savršen nos. Imaju nešto izvan kanona o sebi. Njihova ljepota dolazi iznutra.

Istražimo ovu temu! Koji su izvori ljepote iznutra?

Sve više ljudi postaje svjesno utjecaja prehrane na njihov organizam. Uključuje kožu, kosu, nokte, zube – mnoge karakteristike koje osobu obično čine privlačnom. Što su zdraviji, to se bolje predstavljamo. Kako bismo izgledali najbolje što možemo, tijelu moramo osigurati potrebne hranjive tvari kako bi ono funkcioniralo na optimalnoj razini. Drugim riječima: što ljepše želite izgledati izvana, to bolje trebate hraniti svoje stanice i tkiva.

Koža

Koži, koja je najveći tjelesni organ, svakodnevno su potrebne različite hranjive tvari kako bi pravilno funkcionirala. Navedimo neke: visokokvalitetni proteini osiguravaju esencijalne aminokiseline potrebne za proizvodnju kolagena i elastina.

Istražimo ovu temu! Koji su izvori ljepote iznutraVitamin C je također potreban za proizvodnju kolagena, a vitamin E pomaže hidratizirati kožu. Vitamini B skupine, vitamin D i cink uvjetuju održavanje pravilne strukture i funkcije kože. Antioksidansi pomažu koži u borbi protiv mnogih štetnih vanjskih čimbenika, kao što su izlaganje suncu*, onečišćenje zraka, pa čak i toksini i kemikalije.

  • * Uvijek preporučamo korištenje kozmetike s kremom za sunčanje.
  • Dlaka

Kosa također treba razne hranjive tvari kako bi bila jaka i otporna. Budući da se uglavnom sastoje od keratina, trebali bismo svakodnevno konzumirati visokokvalitetne proteine. S druge strane, vlasište zahtijeva masne kiseline za koje se pokazalo da jačaju kosu i pomažu u održavanju uravnoteženog oslobađanja prirodnih ulja.

Nokti

Noktima su potrebni proteini, kalcij, vitamini B i cink, između ostalog, kako se ne bi lomili, pucali ili cijepali. Duži ili kraći, ali uvijek jaki, sjajni i uredni nokti znak su da se zdravo hranite.

Zubi

Svi znamo da je kalcij neophodan za održavanje zdravih zuba i kostiju. No, za njegovu pravilnu apsorpciju i korištenje potrebni su i drugi hranjivi sastojci: fosfor, vitamin D, jod i kalij. Da bi naše desni ostale zdrave, potrebni su nam vitamini E, C i vitamini B. Za pravilnu proizvodnju sline potrebni su, između ostalog, vitamin A i cink.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime